Pijnverlichting

Chronische pijn

Dankzij andullatie kunnen pijnklachten ten gevolge van diverse aandoeningen, zoals rugproblemen, fibromyalgie en artrose verlicht worden. Vooral klachten die het gevolg zijn van chronische aandoeningen kunnen oorzaak zijn van een lange lijdensweg met verlies van levenskwaliteit. Andullatie kan ertoe bijdragen de levenskwaliteit terug op te krikken dankzij pijnverlichting. Het tweede basisprincipe 2, nl. de overlapping van pijnsignalen is hier van toepassing. Door regelmatig gebruik van andullatie zorgt de lichaamseigen endorfineproductie voor pijnverlichting. Het wordt opnieuw mogelijk via natuurlijke middelen een normaal dagelijks leven te leiden, waarbij men zijn levenskwaliteit herstelt.

,,Het is geweldig! Een last die van je schouders valt. Ik weet niet wat de toekomst voor mij in petto heeft maar ik ben zeer hoopvol."

Rita Tischbein
MEER GETUIGENISSEN

Acute pijn

Acute pijn ten gevolge van lichamelijke inspanning is op heden geen uitzondering meer. Ook in dit geval kan andullatie voor pijnverlichting zorgen. Bij acute pijn is het tweede basisprincipe eveneens van toepassing. Hier volstaat het kortstondig gebruik te maken van andullatie om de pijnsignalen door de positieve signalen van de mechanische trillingen te overlappen.

Preventie

Met andullatie is het niet alleen mogelijk bestaande pijn te verlichten. Ze werkt ook preventief zodat pijn gewoon niet ontstaat. Via het 1ste basisprincipe, zorgt een andullatiebehandeling ervoor dat cellen geactiveerd worden en meer energie produceren. Dit heeft een positieve uitwerking op onze organen en bijgevolg op onze gezondheid. Bovendien stimuleert basisprincipe nr. 5 de eliminatie van ziekteverwekkers en beschermt ons tegen ziektes. Onze vitaliteit neemt toe en ons immuniteitssysteem wordt versterkt.

Performance

Warming-up

Andullatie wordt gebruikt om het lichaam op te warmen vóór de sportactiviteiten. De doorbloeding verbetert en de cellen krijgen meer energie. Niemand is in staat om ogenblikkelijk lichamelijke topprestaties te leveren. Een degelijke warming-up kort die voorbereidingstijd wel aanzienlijk in en voorkomt verrekkingen. Deze werking is mogelijk dankzij basisprincipe 3, betere doorbloeding en basisprincipe 1, energieproductie in de cel.

,,Ik gebruik Andullatie na elke match." Ik raad deze behandeling aan omdat het me helpt om sneller te regenereren."

David Ferrer (prof-tennisser)
MEER GETUIGENISSEN

Betere prestaties

Via toepassing van andullatie worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Enerzijds is deze energie nodig voor de fysieke prestatie zelf, m. a. w. om de doelstelling te bereiken. Anderzijds heeft celenergie ook een positieve uitwerking op het goed functioneren van onze organen. Dit is namelijk een voorwaarde om sportprestaties te kunnen leveren. Dankzij basisprincipe 1, energieproductie in de cel, kan de huidige prestatie verbeterd worden.

Regeneratie

Wie zware fysieke prestaties levert moet zijn lichaam zo goed mogelijk ondersteunen en een tegenwicht verschaffen voor die belasting. Door het lichaam almaar op te spannen worden onze spieren hard en neemt de doorbloeding af. Hier komt basisprincipe 3- stimulering van de bloedsomloop, van pas. Door de andullatietrillingen komen de spieren terug los, komt de doorbloeding op gang en wordt de lymfestroom gestimuleerd. Bovendien worden hierdoor afvalproducten afgevoerd. Dit totaalproces leidt tot een optimale lichaamsregeneratie en voorkomt spanning.

Wellness

Anti-Aging

Om het verouderingsproces gunstig te beïnvloeden is een stimulering van het collageenmateriaal van het allergrootste belang. Collageen bevindt zich overal in ons lichaam : in botten, kraakbeen, pezen, gewrichten, banden, tanden, huid en op tal van andere plaatsen. Collageen is een essentieel bestanddeel van ons bindweefsel. Het zorgt er onder meer voor dat onze huidcontouren opgevuld worden. De kwaliteit van het collageen materiaal is bijgevolg af te lezen op onze huid. Als collageen materiaal afneemt in ons lichaam, ontstaan er rimpels, die ons ouder doen lijken. Het basisprincipe 1, energieproductie in de cel, zorgt ervoor dat collageenmateriaal terug opgebouwd wordt via energietoevoer in de cellen. Maar ook basisprincipe 2, betere doorbloeding en basisprincipe 4, activatie van ontspanningsmechanismen bevorderen dit proces via een betere stofwisseling en de activering van de ontspanningsmechanismen. Een betere stofwisseling zorgt ervoor dat het materiaal dat nodig is voor celregeneratie in de huid wordt getransporteerd en de metabole afvalproducten uit het lichaam verwijderd worden. Aangezien spierspanning eveneens verantwoordelijk is voor rimpelvorming, is het essentieel de spieren te ontspannen. In tegenstelling tot een Botoxbehandeling wordt de huid hier geenszins verlamd, maar van binnen uit op natuurlijke wijze ontspannen.

Antistress

Daar we in ons leven almaar meer aan stress onderhevig zijn, krijgt ons lichaam het moeilijker om tot ontspanning te komen. Een \"Burn Out\" is geen uitzondering meer. Oorzaak hiervan is aanhoudende, negatieve stress, ook ‚disstress‘ genoemd. Disstress heeft met meerdere dingen te maken. Naast externe invloeden zijn het ook psychische belastingen die tot disstress leiden. Vooral in het beroepsleven wordt de lat almaar hoger gelegd. Vaak leggen we onszelf veel te hoge, onrealistische eisen op . Gevolg : disstress. De manier waarop we omspringen met deze eisen is bepalend voor onze stressgraad. Het basisprincipe 4, activeren van de ontspanningsmechanismen, helpt ons het hoofd te bieden aan de eisen van het dagelijkse leven door het vegetatieve zenuwstelsel terug in balans te brengen, en wel op een natuurlijke manier. Tegelijk wordt hierdoor het stressniveau naar beneden gehaald en een beschermend schild opgebouwd. We bepalen bijgevolg zelf hoe hoog we ons stressniveau laten stijgen.

Ontspanning

Bij fysieke en mentale ontspanning spelen onze spieren een belangrijke rol. Vermoeiende activiteiten en stress situaties veroorzaken spierverharding, wat kan verholpen worden. Andullatie zorgt ervoor dat de spieren losser worden, verzekert een diepe ontspanning en ons volledige lichaam en geest ontspant. Stress kan vele klachten veroorzaken. In het slechtste geval, leidt het tot een "burn-out". Opgelopen negatieve stress kan leiden tot distress. Dit wordt vaak veroorzaakt door een fysieke belasting. De manier waarop we omgaan met de eisen van onze job en het dagelijkse leven bepalen onze stress situatie. Het loslaten van onze ontspanning mechanismen helpen ons om te gaan met stress door ons vegetatieve zenuwsysteem uit te balanceren. Het stressniveau daalt en de stressweerstand stijgt.

Bodyshaping

De stofwisseling is een essentiële factor met betrekking tot ons lichaamsgewicht. De stofwisseling regelt de biochemische celprocessen nodig voor onze lichaamsfuncties. Ons lichaam wordt voorzien met voedingsstoffen en gezuiverd van afvalproducten. De metabolische activiteit verschilt echter van mens tot mens. Daardoor komt het dat bepaalde mensen sneller afvallen of bijkomen dan andere. Wanneer het metabolisme niet performant is, zijn alle pogingen om gewicht te verliezen gedoemd te mislukken. Hierdoor raak je gedemotiveerd en voel je je niet lekker in je vel. Andullatie helpt de stofwisseling aan te zwengelen en hierdoor de levenskwaliteit te verhogen. Om af te vallen is basisprincipe nr. 3 van toepassing, betere bloedcirculatie, alsook werkprincipe 5, stimulering van de lymfestroom. Door basisprincipe 3, geraken belangrijke voedingsstoffen in ons lichaam. Ze geven ons meer vitaliteit. En door basisprincipe 5, worden afvalproducten afgevoerd. Beide basisprincipes zijn essentiële functies van de stofwisselingsactiviteit. Ze worden door andullatie bevorderd.