Werner bestrijdt zijn reuma met Andullatie

"Ik was verrast hoe snel ik weer kon werken!"

Biografie

In de Antwerpse haven kennen en appreciëren ze Werner. Een toffe collega, het hart op de tong, en bijspringen waar het kan. Dat is Werner in een notendop. Een tijd geleden kwam hij thuis met een acute reuma-aanval. Al zijn gewrichten stonden gezwollen, muurvast zat hij. Inmiddels heeft hij, naast zijn medische behandeling, een schitterende natuurlijke therapie ontdekt. En iedereen mocht het weten!

PijnverlichtingMijn weg naar Andullatie

25 jaar horeca, 18 uur/dag, 7/7

Werner werkte oorspronkelijk aan de kust, nl. in de horeca. Zwaar werk: niet alleen het tillen, heffen, dragen is fysiek belastend, maar vooral het vele uren na elkaar kloppen. Vervolgens ging Werner in de haven werken, hoewel dit uiteraard niet veel lichter is. "Maar," zo zegt Werner, "we kunnen al eens een pauze'ke inlassen." Hoe dan ook, onlangs werd bij hem de ergste vorm van reuma gediagnosticeerd, zonder twijfel te wijten aan het jarenlang onophoudelijk zwoegen. De reumatoloog constateerde extreem abnormale bloedwaarden. Reuma geldt als ongeneeslijk en moeilijk om mee te leven: "Het is precies een brandende tennisbal die wil uitbreken."

Remedies

Werner kreeg een vracht medicatie voorgeschreven. Gezondheidsbewust echter als hij is, wou hij toch even aftasten of er geen natuurlijke remedies bestaan. Via Google kwam Werner terecht bij Andullatietherapie, een combinatie van trillingen en infrarood. Enkele maanden later kon hij het amper geloven: "Ik mag zeggen dat ik pijnvrij ben. Ik heb m’n medicatie met 2/3 verminderd. Ik kon met moeite nog een bestek vasthouden. Nu is mijn mobiliteit terug normaal. Ik doe zoals voorheen mijn fietsritten in de Nederlandse polders!"

Blijde boodschap

In de haven heerst een collegiale sfeer en het duurde niet lang of iedereen was op de hoogte van Werners ontdekking. Hij nam zelfs zijn matras mee zodat geïnteresseerden Andullatie ook eens konden uitproberen! Wat later startte hij ook een benefietactie voor reumapatiënten in kader van De Warmste Week, ten voordele van de Vlaamse Reumaliga. Een prachtig initiatief!