Marc Herremans deelt zijn ervaring met Andullatie

“De matras is perfect voor sportlui om te recupereren.”

 

Marc Herremans gebruikt Andullatie al geruime tijd in zijn trainingscentrum '185': "Na de training is Andullatie ideaal om melkzuur af te voeren, de doorbloeding te stimuleren of te relaxen. Kortom, recupereren."

Inleiding

Voor veel mensen is Marc Herremans een boegbeeld van doorzettingsvermogen, wilskracht en optimisme. Naar aanleiding van een Andullatie-event in zijn trainingscentrum stond hij de hhp-redactie te woord.

PerformanceMijn weg naar Andullatie

“Ieder mens is sterker dan hij denkt”

Na enkele mooie triatlon-resultaten koesterde Marc op zijn 22e de ambitie om de Ironman in Hawaï te winnen. Het lot besliste er anders over. Na een trainingsongeval op Lanzarote werd hij verlamd van borst tot tenen. Liever dan in een ziekenhuisbed te liggen verkommeren, vocht hij terug. Een jaar nadien werd hij als ‘handcycle athlete’ derde in de Ironman, tweede in 2005, en eerste in 2006. In 2007 won hij de loodzware mountainbike Crocodile Trophy in Australië. Tal van projecten zouden volgen. Marc schreef columns voor de Gazet van Antwerpen, een boek, en zou voortaan actief zijn als motivatiespreker en coach.

Trainingscentrum

Sinds 2012 runt Marc zijn trainingscentrum met de naam ‘185’. Daar begeleidt hij samen met zijn team zowel recreanten, topatleten in spe als topatleten. Het centrum beschikt over een complete infrastructuur en gekwalificeerd personeel: kinesisten, osteopaten, etc. Dankzij hun toegewijde zorgen zetten een hele reeks atleten puike prestaties neer.

Andullatie

Het trainingscentrum 185 maakt al geruime tijd gebruik van Andullatietherapie, een combinatie van vibraties en infrarood. Marc legt uit hoe dit in de praktijk verloopt: “Onze atleten kunnen vrij de Andumedic gebruiken. Wie serieus met zijn vak bezig is, gebruikt sowieso dit soort technologieën. Na de training is Andullatie ideaal om melkzuur af te voeren, de doorbloeding te stimuleren of te relaxen. Kortom, recupereren. Daarvoor is die matras perfect! Ik gebruik de Andumedic ook zelf telkens ik in het centrum ben. De vibratiemassage geeft me een betere doorbloeding, wat heel welkom is in mijn geval. Het bezorgt me minder medische complicaties en ik ga welgezinder door het leven.”