Kinesist Francis Weyts

Kinesist Francis Weyts gebruikt Andullatie om patiënten te ontspannen

'Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk'

Biografie

Francis Weyts is osteopaat, kinesist en manueel therapeut. Daarnaast heeft hij nog andere specialisaties. Hij runt reeds 25 jaar een eigen praktijk, die nu echter een groepspraktijk geworden is. Hij is gespecialiseerd in wervel- en rugklachten, maar ook sporttraumata en fibromyalgie komen ruim aan bod.

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Dansen en turnen

Francis is bovendien een gepassioneerd danser en turner. Na meer dan 20 jaar is hij heel vertrouwd met de danswereld waar hij opleiding en danspedagogische begeleiding geeft en hulp biedt bij blessures.

Brede inzetbaarheid van andullatietherapie

Francis en zijn collega's gebruiken Andullatie om patiënten te ontspannen of op te warmen, of om andere therapieën beter te integreren. Andullatie is heel werkzaam niet alleen bij acute rug- en nekklachten, maar ook bij chronische aandoeningen zoals chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Andullatie wordt heel vaak ingezet voor fibromyalgie omdat de patiënt zelf geen initiatief niet hoeft te nemen. De matras doet al het werk. Speciaal bij fibromyalgie geeft dit goede resultaten.

Afbouw van medicatie

Fibromyalgiepatiënten nemen vaak zware medicatie tegen de pijn. Dankzij de matras wordt de productie van natuurlijke endorfines gestimuleerd. Dit is zgn. 'gelukshormonen' of 'herstelhormonen'. Dit houdt in dat het lichaam zijn eigen medicamenten produceert. Dit is een enorm voordeel, omdat patiënten zichzelf genezen zonder hulp van buiten af.

Aanbeveling

Zonder de minste aarzeling beveelt Francis de matras aan al zijn collega's aan. Het beste bewijs dat hij in de matras gelooft is het feit dat hijzelf en zijn 5 collega's ze dagelijks van 's morgens tot 's avonds gebruiken bij hun behandelingen. De resultaten zijn uitstekend en het toestel is zeer gebruiksvriendelijk. Hij is van plan om zich verder te verdiepen in de therapie omdat hij ervan overtuigd is dat ze nuttig kan zijn voor veel meer dan alleen maar fibromyalgie, nek- en rugklachten.