Julienne Peeters

“Ik wil helemaal nog niet afgeschreven worden!

“Mijn pijnscore is 6 punten gezakt”

Inleiding

Vorig jaar liep Julienne nog gebukt onder hevige pijn. Vandaag hoor je een levendige, opgewekte stem aan de lijn. Vanwaar die transformatie? Als geboren vertelster serveert Juliette je een prachtig verhaal.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Fibromyalgie

Twee jaar geleden werd bij Julienne fibromyalgie vastgesteld. Ze kreeg pillen voorgeschreven, en stond vier maanden op de ziekenkas. Jammer, want Julienne doet haar job in de schoonmaaksector met hart en ziel, en wil nog niet afgeschreven worden. Ze ging te rade bij een reumatoloog. Deze constateerde op zijn beurt zwaar verkrampte spieren en constante ontsteking. Hij dacht aan een tennis- of golfelleboog en gaf een paar cortisonespuiten. Echter zonder resultaat. Zelf denkt Julienne dat de ziekte misschien wel in de genen zit, daar ze ook bij familieleden voorkomt. Hoe dan ook, zo kon het niet verder...

Zwemmen

De specialist had gezegd: “Ge moet eens gaan zwemmen”. Juliennes man is namelijk een fervente zwemmer. Julienne ging mee. Uiteindelijk bleek het water te koud voor haar pijnlijke spieren, zodat ze het warmwaterbad verkoos. Na afloop zei haar man: “Kom, we gaan een koffie drinken”. In de gelagzaal lag een krant met een advertentie voor een andullatie-evenement. Andullatie is een natuurlijke therapie op basis van trillingen en infrarood. Dat leek wel wat. Julienne vroeg de cafébaas of ze het papier mochten meenemen (eerlijk). Geen probleem. Zij dus naar het evenement in Bocholt: een revelatie!

Weer vissen

Het was een zaterdag, prachtig weer, maar Julienne had vreselijke pijn. De adviseur nodigde haar uit om programma nr. 1 te testen. Na afloop zei hij aan Juliennes man: “Ik denk dat het werkt!”. Hij antwoordde: “Ik hoop het, want ze slikt al zoveel pillen”. Raar maar waar, thuis kon Julienne onmiddellijk haar was ophalen, en ’s anderdaags kon ze opnieuw haar armen bewegen. Julienne ging dus voor Andullatie. Haar pijnscore daalde van 10 naar 4. Heel draaglijk dus. En... ze kan opnieuw op snoekbaars vissen met haar man.