Jozef Mondelaers

De helft minder klachten dankzij Andullatie

“Een kwartiertje op de matras ’s morgens, en mijn kuitpijn is weg.”

Inleiding

Jozef is ex-beroepsmilitair. Wie zegt militair, denkt aan discipline, training, conditie. En dat kan je van Jozef wel zeggen. Op zijn 75ste geniet hij een lichaamsconditie waar menige leeftijdsgenoot een puntje kan aan zuigen. Toch zit hij met een paar klachtjes...

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Leger

Als knaap kreeg Jozef de raad van zijn vader: “Jongen, ga bij het leger!” Papa had connecties in Leopoldsburg. Jozef werd dus met open armen ontvangen. Hij doorliep de nodige opleidingen her en der in ‘t vaderland. Bleek dat hij de nodige capaciteiten bezat om onderofficier te worden. Uiteindelijk kwam Jozef terecht in de genieschool te Jambes, waar hij o. m. sportinstructeur werd. Zijn hele carrière bleef Jozef een fervent sporter: voetbal, lopen, fietsen. Op zijn 75 e gaat hij nog 3 maal per week fietsen. Chapeau! Toch heeft Jozef de laatste tien jaar last van lage rugpijn ten gevolge van artrose. Hij staat huiverig tegenover opereren en ging dus op zoek naar andere oplossingen.

Fietskameraad

Wat is de oorzaak van artrose? Leeftijd? Fysieke belasting? Jozef herinnert zich dat hij in de jaren 60 een val deed bij een rotsbeklimming in Marches-les- Dames. Hoe dan ook, hij moest iets doen aan zijn ongemakken. De medicatie die hij voorgeschreven kreeg verdroeg hij niet. Hij kreeg er hartkloppingen van. De hartspecialist, een persoonlijke vriend, zei: “Onmiddellijk stoppen!” Jozef ging dus op zoek naar een natuurlijker remedie. Een fietskameraad vertelde hem over Andullatietherapie, een combinatie van trillingen en infrarood. Hij was er heel tevreden over. Jozef aarzelde dus niet en ging resoluut voor Andullatie.

Verlichting

Jozef gebruikt de ANDUMEDIC® 4 à 5 maal per week om zijn klachten te verlichten en vooral zijn fietsprestaties te optimaliseren. Het gebeurt dat hij ’s morgens opstaat met pijn in zijn rechterkuit. Een kwartiertje op de ANDUMEDIC® volstaat om die helemaal weg te werken. ’s Namiddags staat hij dan paraat voor een flinke fietstocht. Weinige leeftijdsgenoten doen het hem na!