Ervaring van Daisy met Andullatie bij spierpijn

“Ik dacht meteen: dat moet ik hebben!”

Spierpijn door immobiliserende spierziekte

Op haar 32ste is Daisy op invaliditeit ten gevolge van een immobiliserende spierziekte. Nochtans heeft ze alle troeven in handen om een succesvol leven uit te bouwen: hoger diploma, werkervaring, haar jonge leeftijd, ... De artsen konden tot op heden geen eenduidige diagnose stellen. Daisy wacht af, maar verliest geenszins de moed. Geluk bij een ongeluk: ze ontdekte een efficiënte, natuurlijke therapie die haar symptomen draaglijker maken.

Ook zonder diagnose toch een toekomst

Fibromyalgie, cvs, of toch MS?

Daisy lijdt constant onder spierpijn. Zoveel is zeker. Wat de precieze oorzaak ervan is, daar zijn de artsen nog niet uit. Men denkt aan fibromyalgie, cvs, of ook in de richting van multiple sclerose, omdat deze aandoening bij Daisy in de familie zit. Daisy geeft zichzelf een pijnscore van 8/10. Dagelijks heel goed doseren is dus de boodschap. Als ze bv. een tikkeltje overdreven heeft bij het kuisen, moet ze het nadien serieus bekopen. Idem voor intellectuele inspanningen. Het grootste deel van haar tijd brengt ze door met rusten. Nochtans heeft ze de nodige kwaliteiten en kwalificaties waarmee elke dynamische jonge vrouw een succesvol leven uitbouwt. Daisy studeerde rechtspraktijk en maatschappelijke advisering, en werkte in het verleden reeds bij het Kinderbijslagfonds.

Natuurlijke remedies

Jammer genoeg bestaat er tot op heden geen specifieke medicatie die van toepassing is op Daisy’s aandoening. Bovendien neemt haar lichaam geen medicatie op. Pijnstillers e. d. beschouwt ze als ‘snoepjes’. Anderzijds vindt ze wel baat bij voedingssupplementen, met name kurkuma. Maar ook een natuurlijke therapie op basis van trillingen en infrarood, Andullatie, verlicht aanzienlijk haar symptomen. Twee jaar geleden vernam Daisy dat er een info-namiddag zou plaatsvinden rond deze therapie. Samen met haar ouders ging ze erheen, en haar reactie was onmiddellijk: “Dat moet ik hebben!”

Hoop doet leven

Daisy doet de therapie 2 à 3 maal per week. Voor haar was het van belang het geschikte Andullatie-programma te vinden. De combinatie van trillingen en infrarood maken haar spieren los en verminderen de pijn. Momenteel staat Daisy nog steeds op non-actief. Sporten en wandelen zitten er voorlopig niet in, en ook haar hobby’s, koken en bakken, kan ze slechts in geringe mate uitvoeren. Een zonnestraal in haar leven is haar metekindje, dat ze onder haar hoede neemt als babysit. Daisy volgt op de voet de stand van het wetenschappelijk onderzoek omtrent haar ziekte. Haar hoop is dat er ooit een efficiënt geneesmiddel ontwikkeld wordt zodat ze opnieuw kan werken en volop leven.