André Turrekens

André neemt al 4 maanden geen pijnstillers meer.

“Na drie weken Andullatie waren mijn klachten serieus afgenomen.”

Inleiding

André Turrekens is het type van de rustige, joviale Geraardsbergenaar met pensioen. Hij houdt van zijn stad en is er innig mee vergroeid. Uitgerekend in een van haar historische gebouwen vond André wat hij al een tijd zocht: een pijntherapie.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Artrose

André sukkelde al een tijdje met artrose ‘en zo’. Alles, ook ons lichaam, is aan slijtage onderhevig. Voor André kwam daar nog bij dat hij 20 jaar gewerkt heeft in de groendienst van zijn stad: “Gras maaien, met machines werken, vooral met de bosmaaier meermaals per week in het seizoen. Je doet altijd dezelfde beweging, van links naar rechts”. Bovendien zit André met een kleine afwijking: zijn linkerbeen is 1 cm korter. Hij kreeg constant pijn aan zijn linkerkant en moest twee à drie keer per week een pijnstiller nemen. ’s Nachts werd hij ook regelmatig wakker van de pijn. Op zijn andere zij slapen was niet echt een optie. André ging dus op zoek naar een oplossing.

Koetshuis

André zit in het verenigingsleven en had toevallig gezien dat in het Koetshuis een Andullatie-evenement zou doorgaan. Hij dacht: “Ik ga daar toch maar eens een kijkje nemen”. Eerst alleen, en daarna vergezeld. Het was de ‘coup de foudre’. André wist onmiddellijk hij gevonden had wat hij zocht. Zijn eerste Andullatiesessie bezorgde hem een wat zwevend gevoel. De adviseur legde hem uit dat regelmaat absoluut nodig is voor een succesvolle therapie. André bekent: “Inderdaad, na zo’n drie weken waren mijn klachten serieus afgenomen”.

Fotograaf

De dokters hadden eerlijk toegegeven dat ze vrij machteloos stonden tegen Andrés vrij ernstige vorm van artrose: “Misschien een speciale schoen?” Maar ze garandeerden niets. André vreesde dat hij op den duur verkeerde houdingen zou aannemen. Momenteel is hij pijnvrij, zonder medicatie, en geeft zich naar hartenlust over aan zijn passie: fotografie. Zijn specialiteit: macrofotografie, insecten, stillevens. Volgend jaar exposeert hij op het 49ste fotosalon... in het Koetshuis!