HOE ZIJN MISSIE
ONZE VISIE WERD...

Bruno Nuyttens, de stichter van HHP, heeft altijd een sterke band gehad met zijn vader. Toen hij meer dan 15 jaar geleden last kreeg van intense pijnen in de rug, had Bruno maar één wens: zijn vader van zijn ellende verlossen.

Na een intensieve zoektocht ontdekte Bruno een massagematras op een Duitse beurs. Dit toestel was vrij eenvoudig, maar het bevatte een van de basisprincipes waarop alle toekomstige HHP-producten zouden berusten: mechanische vibraties. Geïntrigeerd door de weldaden die aan dit toestel werden toegeschreven besloot Bruno om zijn vader ermee te laten kennismaken. Na een aantal sessies op het toestel verbeterde zijn vaders toestand aanzienlijk. De pijnen namen geleidelijk af en werden herleid tot een minimum.

Een droom
verwezenlijken

Dankzij dit opmerkelijke resultaat ontdekte Bruno zijn levensroeping: de glimlach van zijn vader laten beleven door zoveel mogelijk lotgenoten.
Diezelfde glimlach belichaamt de immense verbetering van eenieders levenskwaliteit.

Sinds die ontdekking engageert Bruno zich met het HHP-team om producten te ontwikkelen die geïnspireerd zijn op deze biofysische technologie. Zo lanceerden ze in samenwerking met wetenschappers, artsen en andere partners verschillende professionele tools, toestellen en diensten om mensen te verlichten van hun chronische pijn. Maar Bruno's missie bleef niet beperkt tot de ontwikkeling van pijnverlichtende producten. Tot op heden draagt en leeft hij de holistische visie: “making selfcare available for everyone”.

 • 2000

  Bruno Nuyttens ontdekt op een Duitse beurs een massagematras en verlost zijn vader hiermee van hevige pijn.

 • 2001

  hhp België wordt opgericht. Bruno Nuyttens koestert de wens om zoveel mogelijk mensen pijnverlichting te bieden.

 • 2001

  Het eerste therapiesysteem wordt gelanceerd op de markt. Aanvankelijk wordt de verkoop echter beperkt tot beurzen.

 • 2002

  Het eerste filiaal wordt in Duitsland geopend: tweede belangrijkste beursland.

 • 2004

  Een tweede land volgt. In 2004 wordt een Hollands filiaal gesticht in Breda.

 • 2004

  In 2004 komt het tweede hhp-model op de markt, toen nog bekend als ‘de massagematras’. In die tijd bestonden nog geen medische programma’s.

 • 2005

  ANDUVET, de paardendeken, is een nieuwe toevoeging aan het productengamma. Wat goed is voor mensen kan ook hun dierbare viervoeters van nut zijn.

 • 2005

  Het hhp-systeem, gefabriceerd door de firma METEK onder het typenummer VM 91 00 RM II, wordt goedgekeurd als getest medisch product.

 • 2007

  Ook de beste vriend van de mens mag het plezier van een diepe relaxatie niet ontzegd worden. Op heden zijn er dus ook ANDUVET-dekens voor honden beschikbaar.

 • 2007

  hhp heeft een filiaal in Frankrijk sinds 2007.

 • 2007

  Nog een verdere ontwikkeling van het hhp-systeem komt op de markt: voor het eerst worden medische programma’s ontwikkeld.

 • 2010

  hhp scoort hoge toppen in de Zwitserse Alpen. De Zwitserse tak wordt geopend in 2010.

 • 2010

  De productengamma wordt uitgebreid. De BELT ANDULLATOR wordt gelanceerd.

 • 2012

  De revolutie! In combinatie met de buikgordel en het balanskussen kan het nieuwe hhp-systeem doelgerichter toegepast worden dan ooit tevoren.

 • 2012

  Sinds 2012 is er niet alleen zon en zee op het Iberische schiereiland, maar ook duidelijk meer gezondheidsinitiatieven. hhp Spanje wordt voortaan vertegenwoordigd in Madrid en Barcelona.

 • 2013

  In 2013 werd het jongste hhp-filiaal geopend in het vroegere Ottomaanse Rijk. In Istanboel zijn jong en oud in de ban van de ANDUMEDIC.

 • 2013

  Met zijn futuristische design is de nieuwe hhp-lounge een mijlpaal op weg naar de toekomst.

 • 2013

  Sinds 2013 werkt hhp samen met het IBMP aan de ontwikkeling van een ruimtepak dat het gebruik van ANDULLATIE mogelijk maakt in de ruimte. Dit is de geboorte van ANDUSPACE.

 • 2014

  De ANDUMEDIC 3 komt op de markt. De samenwerking tussen geneeskunde en research maak optimaal gebruik mogelijk.

 • 2014

  Het slaapsysteem van de 21e eeuw is klaar om gelanceerd te worden. Voortaan behoren slaapstoornissen tot het verleden.

Intensieve productontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek

De ware uitdaging in de pioniersdagen van hhp bestond erin een gewone massagematras om te toveren tot een flexibel, hoogkwalitatief medisch product. Om deze uitdaging tot een goed einde te brengen hebben we tijdens de ontwikkelingsfase nauw samengewerkt met wetenschappers, universiteitsdepartementen en medici. We baseerden ons op de opmerkelijke vooruitgang die geboekt is in het domein van de biofysica.

De technologie die hieruit voortvloeide kreeg de merknaam ‘Andullatie®’ mee.

Het geheim van ‘Andullatie® ligt in het gecombineerde effect van mechanische vibraties en infrarood licht. De bedoeling is het celmetabolisme te stimuleren en het regeneratieproces te verbeteren. Andullatie® heeft een uiterst positieve invloed op het menselijk lichaam, en kan gebruikt worden om pijn te verlichten. Deze unieke technologie was het voorwerp van meerdere klinische studies. We voerden ook ‘in vitro’ en ‘in vivo’ onderzoeksprojecten uit met als doel op basis van ‘Andullatie® innovatieve therapeutische strategieën te ontwikkelen. Dit gebeurde via de steun van de ‘International Association for Andullation® Technology’ (IAAT), die het initiatief nam tot deze activiteiten, ze coördineerde en monitorde.

Relaties bouwen met onze professionele partners

We zouden niet staan waar we vandaag staan zonder de sterke relaties en partnerships die we doorheen de jaren opgebouwd hebben met onze kinesitherapeuten, huisartsen en andere gezondheidsprofessionals, in het bijzonder in het sportieve domein.

Onze professionele partners kregen vertrouwen in onze producten en diensten door ze zelf te gebruiken voor betere zorg- en dienstverlening aan hun patiënten. Dit geldt vooral wanneer het om langdurige behandelingen gaat: onze producten lenen zich goed tot comfortabel thuisgebruik, zodat chronische aandoeningen makkelijker aangepakt kunnen worden en regelmatige opvolging van de patiënt vergemakkelijkt wordt.

Ontwikkeling van ons productengamma

Andullatie® is een unieke technologie die geïntegreerd kan worden in diverse types van toestellen om tegemoet te komen aan verschillende soorten behoeften en verlangens. Elk onderdeel van ons professionele gamma heeft verschillende productontwikkelingsfases ondergaan, en ons gamma zelf werd aanzienlijk uitgebreid tijdens de voorbije jaren. In dat gamma zit ook de ANDUBALANCE®, die een radicaal nieuwe benadering biedt voor medische problemen in verband met vochtretentie en gewichtscontrole. Voorts is er het ANDUBED®, waarbij Andullatie® voor het eerst ingezet wordt om relaxatie en rust te bevorderen: een ware revolutie voor al diegenen die lijden onder stress of slaapstoornissen.

De ANDUFLEX®® is de recentste aanwinst in onze selfcare-gamma, en biedt een antwoord op de behoefte aan een beweeglijk en compact Andullatie®-toestel. Tal van onze klanten hadden deze behoefte tot uitdrukking gebracht. De ANDUFLEX®® kan aangebracht worden op de voorarmen, dijen en een hele reeks beenspieren. Het ziet ernaar uit dat dit toestel een groot succes zal worden bij actieve mensen die fit willen blijven.

Productontwikkeling in de toekomst en extra diensten

hhp heeft tal van unieke concepten in petto die nog ontwikkeld en gerealiseerd moeten worden. Een daarvan is de hhp-Energiecapsule. Deze unieke eivormige module zal de perfecte omkadering vormen voor al onze hoogkwalitatieve professionele producten. Bedoeling is de mogelijkheid te bieden de nodige energie op te doen die we nodig hebben voor onze dagelijkse activiteiten. De capsule zal bovendien uitgerust zijn met opties als lichttherapie en kwaliteitsaudio zodat je in een totaalervaring ondergedompeld wordt. De hhp-Energiecapsule zal beschikbaar zijn in onze conceptstores, speciale hhp-gezondheidscentra en in praktijken van geselecteerde gezondheidsprofessionals.

Parallel met onze gamma selfcare-producten ontwikkelen we ook een online platform rond selfcare, waar gezondheidskuren voor pijnverlichting, wellness, sportprestatie en recuperatie aangeboden worden. Deze gezondheidskuren zullen op maat zijn van de individuele behoeften van onze klanten en hen de voordelen brengen van onze producten in de comfortabele omgeving van hun eigen woning. Onze klanten zullen ook bijgestaan en geadviseerd worden door een hhp gezondheidscoach.

hhp concept stores

Een mijlpaal in onze geschiedenis was de opening van onze eerste conceptstores in Antwerpen (België) en Istanboel. Deze winkels werden geconcipieerd als unieke omgeving waar ruimte geboden wordt om te relaxeren en onze complete productgamma in alle rust uit te testen. Hier wordt aan klanten ook de gelegenheid geboden om hun behoeften mee te delen aan onze professionele gezondheidscoaches en om meer te weten te kopen over onze filosofie, Andullatie®technologie en onze talrijke extra diensten, bv. ons kuurprogramma. Gezien het succes van deze beide winkels, zijn we van plan nieuwe conceptstores te openen in grote steden wereldwijd in de nabije toekomst.

Geleidelijke uitbreiding van ons internationaal netwerk

Patiënten met ongemakken of chronische aandoeningen overal in Europa zijn in toenemende mate enthousiast over de manier waarop onze producten en diensten hen helpen hun gezondheid in goede banen te leiden en hun levenskwaliteit te verbeteren. Na een snelle uitbreidingsfase in West-Europa, m. n. in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, zullen nieuwe filialen weldra geopend worden in Noord- en Zuid-Amerika.

Naarmate ons internationaal netwerk zich uitbreidt, tekent zich ook duidelijker het plan af onze partnerships met kinesitherapeuten en andere gezondheidsprofessionals verder uit te breiden. In al deze domeinen worden regelmatig gezondheidsevenementen georganiseerd in lokale centra of kinépraktijken. Dit geeft mensen de kans onze producten en diensten via persoonlijke ervaring uit te testen. Dit is van het allergrootste belang voor hhp. Het blijft verbazingwekkend hoe positief patiënten reageren op de effecten Andullation® al vanaf de eerste sessie.

 

Vestigingen van hhp

Op de kaart kunt u zien in welke landen hhp inmiddels vertegenwoordigd is. U kunt echter ook een stad selecteren om een overzicht te krijgen van de dichtstbij gelegen hhp-stores.