Andullatie: ervaring met artrose van Yvette

“Da’s echt een goed toestel! Het verlicht enorm de pijn.”

Van het leven genieten ondanks artrose

Zelfs al ben je 77, zit je van top tot teen onder de artrose en kan je nog amper 10 minuutjes gaan, toch kan het leven genietbaar zijn. Alles hangt af van je ingesteldheid. Zeg maar: van ‘de bovenkamer’. En gelukkig zijn er ook efficiënte tools om je levenskwaliteit dagelijks op te krikken. Yvette weet er alles van.

Artroseklachten verlichten met Andullatie

Opties: ‘Leer ermee leven’, of Andullatie

Yvette heeft bijna 40 jaar in een wasserij gewerkt. En hoe sterk je ook bent, dat laat zijn sporen na: “Ik stond voortdurend met mijn kop naar beneden, altijd bukken, was uit de droger halen, in de ‘zwierder’ steken. Kan het missen dat je rug op een bepaald moment versleten is en je zinderingen in je benen voelt?” Maar Yvette verzorgt zich en luistert naar haar specialist: “Mevrouwtje, het is een ouderdomskwaal, en ge moet er leren mee leven!” Maar dat neemt toch niet weg dat je op zoek kan gaan naar therapieën die het allemaal wat dragelijker maken.

Rugklachten van dochter ook verholpen met Andullatie

Op een dag werd Yvette uitgenodigd voor een Andullatie-evenement in Haaltert. Andullatie is een natuurlijke therapie op basis van trillingen en infrarood. Yvette luisterde aandachtig naar de uitleg en ging gretig in op het aanbod om een proefsessie te doen. Het voelde zo goed dat ze om een tweede sessie vroeg. Resultaat: bijgestaan door enkele vriendinnen werd beslist in deze therapie te investeren. Yvette: “Da’s echt een goed toestel! Het verlicht enorm de pijn. Ik heb het nu aan mijn dochter uitgeleend, die ook rugklachten heeft. Ze zegt dat ze zonder die matras zelfs niet meer zou kunnen werken.”

Petanque spelen met artrose dankzij Andullatie

Hoewel Yvette minder mobiel is geworden, blijft ze haar favoriete sport, petanque, beoefenen. Ja, haar specialist raadt het zelfs aan: “Mevrouwtje, u moet in beweging blijven!” In alle bescheidenheid, Yvette is een geduchte petanque-speelster. Enkele kompanen uit de petanque-club, weduwnaars, noemden haar ooit ‘den duvel’. Natuurlijk niet kwaad bedoeld, maar om duidelijk te maken “dat je je in het petanque-spel tegen Yvette niet kunt weren.”