Willy Sergooris gebruikt Andullatie tegen artrose

“Naast Andullatie neem ik ook voedingssupplementen en beweeg ik voldoende.”

Artrose onder controle krijgen

Zoals zovelen lijdt Willy aan artrose, een beschavingsziekte waarbij botten en gewrichten slijtageverschijnselen vertonen. Wat ook de oorzaak ervan is, voor de patiënt komt het erop aan de ziekte zo goed mogelijk onder controle te krijgen en de pijnklachten te beperken. En dat is precies wat Willy doet.

Andullatie verlicht mijn artrose-symptomen

Supermarkt

Willy is momenteel met brugpensioen. Hij heeft er een carrière opzitten als onderhoudstechnieker in een supermarkt. De ganse dag was hij druk in de weer. Het takenpakket was heel gevarieerd, maar in de regel vrij belastend: elektriciteitswerk, kabels trekken, plafondwerk, ladders op en af gaan, ladders verplaatsen, ... Dit brengt ontegensprekelijk belasting van de gewrichten met zich mee. Zo’n 5 à 6 jaar geleden kreeg hij de diagnose: artrose. De dokter zei: “Hiertegen bestaat niet echt medicatie. Je kan wat vitamines nemen, en verder de pijn bestrijden ... of misschien er gewoon mee leren leven?” Willy koos er bewust voor zo weinig mogelijk pijnstillers te nemen.

Andullatie ontspant en verlicht

In de krant las Willy over een Andullatie-evenement in Gooik. Andullatie is een natuurlijke therapie waarbij mechanische vibraties gecombineerd worden met infraroodwarmte. Zijn eerste indruk na de proefsessie was: “Een ontspannend gevoel.” Inmiddels is hij een trouwe en overtuigde gebruiker: “Mijn klachten verminderen aanzienlijk door regelmatig op de matras te liggen: minstens de helft, of zelfs meer. Voorwaarde is wel dat je het regelmatig doet. Het duurt ook een tijdje voor je optimale resultaten bereikt.”

Bewegen, supplementen én Andullatie

Daar Willy niet zo’n voorstander is van pijnmedicatie, is de AnduMedic een uiterst welkome oplossing. Daarnaast neemt hij ook regelmatig voedingssupplementen om verdere degeneratie af te remmen. Belangrijk is ook om vaak te bewegen, uiteraard zonder te gaan belasten. Willy blijft dus actief. Hij gaat regelmatig mee zwemmen met zijn kleinkinderen, wandelt en fietst ook graag, ... Alleen zijn polsen willen wat minder goed mee. Al bij al valt zijn levenskwaliteit dus best mee, mede dankzij Andullatie!