Victoria Stroolens

Victoria gebruikt al een jaar een natuurlijke therapie waar ze, naar eigen zeggen, veel baat bij heeft.

“Ik kon niet langer dan 10 minuten stappen”

Biografie

Victoria stond tot 1992 in het onderwijs als lerares wetenschappen en aardrijkskunde. Ze zegt: “Ik ben nooit vast benoemd geworden en deed vooral interims”. Toen besliste ze thuis te blijven en voor haar gehandicapte dochter te zorgen. Een paar jaar later kreeg ze last van kanaalstenose. Victoria legt uit: “Dat is een vernauwing in de rug. Wellicht is het aangeboren. De klachten zijn niet zozeer rugpijn dan wel pijn frontaal in beide benen. Ik kon niet langer dan tien minuten stappen door de hevige pijn”.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Via een krantje hoorde Victoria over een pijnverlichtingsevenement in de Muzen in Halle. Zij daarheen met haar man. Het ging om Andullatie, een natuurlijke therapie op basis van trillingen en infrarood. Ze deed een testsessie en haar eerste indruk was: “Wat is dat? Dat geeft zo voortdurend van die schokken. Maar we kregen een deskundige uitleg. En het leek me wel wat”.

Inmiddels gebruikt ze al meer dan een jaar de Andumedic en is blijkbaar heel tevreden: “In principe gebruik ik het toestel éénmaal per dag. Ik kan weer beter stappen zonder pijn, ook trappen doen. Vroeger zat ik hier dag en nacht pijn te lijden, maar dat is weg. En vroeger moest ik om de 6 à 8 weken naar de osteopaat. Sinds ik andullatie doe, ben ik niet meer terug geweest”.

Victoria gebruikt het ook voor haar spanningshoofdpijn, waar ze soms last van heeft. Ze begrijpt zelf niet goed hoe een combinatie van trillingen en warmte voor pijnverlichting kan zorgen. Maar feit is dat het werkt. Sinds haar ontdekking gaat ze vlotter door het leven: het huishouding, de zorg om haar dochter, wat lectuur, een wandelingetje, en… het vierstemmig zangkoor.