Valentijn Overeem

Valentijn Overeem gebruikt andullatietechnologie voor pre-warming up

"Je hebt slechts één lichaam. Draag er dus zorg voor!"

Biografie

Valentijn Overeen (35) doet nu al 17 of 18 jaar aan MMA (martial mixed arts). Dat is een combinatie van worstelen, judo, kickboksen en boksen, en als sport wordt het almaar populairder.

PerformanceMijn weg naar andullatie

Valentijn was driemaal Europees kampioen en éénmaal nr. 6 van de wereld. Hij heeft 86 wedstrijden op zijn actief staan, waaronder veel internationale. Hoewel hij hoogte- en dieptepunten kende, houdt hij nog steeds enorm van zijn sport. Zodra hij op de sportschool aankomt, kleedt hij zich om en legt hij zich op de ANDUMEDIC® 3. Dit is bedoeld als pre-warming up voor een optimale doorbloeding. Zijn hart gaat lekker te keer en hij voelt zich beter. Dan doet hij zijn gewone opwarming. Vooral ‘s winters is dit belangrijk tegen blessures. En andullatie draagt hier goed toe bij.

Na de training is er een cooldowntraining om de ademhaling en het hartritme terug op niveau te krijgen. Daarna trekt hij een andere shirt aan en gaat weer op de matras liggen, zeker een half uur. Dit om afvalstoffen af te voeren en de spieren te ontspannen. Hij voelt zich daar heel goed bij. In het begin was hij eerder sceptisch omdat hij dacht dat het weer zo’n gadget was. Maar gaandeweg begon hij in te zien dat herstel toch wel zeer belangrijk is. Elk procentje dat hij kan pakken is gewoon pure winst. Een goede doorbloeding is ook belangrijk bij blessures. Spieren herstellen sneller.

Hij houdt gewoon van de ‘voormassage’. Een kennis van Valentijn uit een andere sportdiscipline had een matras en nodigde hem uit om die even uit te proberen. Hij deed toen een zware training gevolgd door een volledige sessie van een halfuur. Zo probeerde hij meermaals het systeem uit. Hij raakte meer en meer overtuigd van de waarde ervan. Hij raadt alle collega’s topsporters uit deze therapie regelmatig toe te passen. ‘Je hebt maar één lichaam en je moet er zuinig op zijn, net als op een auto’. En daarvoor is de ANDUMEDIC® 3 zeer geschikt.