Tina Heyninck

Afslankcoach Tina Heyninck ontdekte de voordelen van Andullatie om af te slanken

"Andullatie zorgt voor meer energie en een beter metabolisme"

Inleiding

Wie gezond wil afvallen kan terecht bij afslankcoach Tina Heyninck. Als ex-schepen en echtgenote van voetbalcoach Chris Van Puyvelde is Tina vrij bekend in het Lokerse. Inmiddels runt ze al 6 jaar haar praktijk ‘Beweeg in balans’.

In de praktijk Mijn weg naar Andullatie

Eigenlijk was ze altijd al geïnteresseerd in gezondheid, voeding, bewegen. Als schepen van bevolking, lokale economie en huisvesting bezocht ze vaak oudere koppels. Ze merkte dat die veel fitter waren naarmate ze gezond leefden. Later trok Tina naar Griekenland, toen echtgenoot Chris trainer werd van Olympiakos. Daar maakte ze kennis met het mediterrane dieet: vis, noten, olijfolie. Feit is dat er bv. op Kreta veel minder hart- en vaatziekten voorkomen. Ten slotte woonde Tina ook in Friesland waar ze in de ban raakte van de sportcultuur van onze noorderburen en tal van cursussen volgde.

Als coach gelooft Tina in de individuele aanpak. Iedereen is verschillend en heeft zijn eigen ideaal voedingspatroon. Belangrijk is uiteraard gezond te eten. Dat betekent: verse natuurlijke producten, vooral groenten en fruit, evenwicht van koolhydraten, vetten en eiwitten, juiste combinaties, bij voorkeur meerdere kleine porties per dag, etc. Crashdiëten kunnen uitzonderlijk wel eens zinvol zijn. Maar meestal zijn ze vrij belastend voor lever en nieren. Verstandig diëten is dus de boodschap!

Binnenkort lanceert Tina de Andubalance in haar praktijk. Ze maakte kennis met Andullatie bij kiné Stany Rogiers, een persoonlijke vriend. Sinds jaar en dag promoot Stany Andullatie. Tina begreep al gauw wat deze therapie kon bieden in haar dieetpraktijk. Andullatie stimuleert de ATP-productie op celniveau. Meer energie betekent een beter metabolisme. Mensen zullen dus minder snel naar suikers grijpen wegens vermoeidheid. Ook voor huidproblemen, bv. cellulitis, kan Andullatie nuttig zijn, maar wel in combinatie met een aangepast voedingspatroon en voldoende beweging.