Thea Ramaekers

Thea voelde zich 10 keer lichter na haar eerste andullatiesessie

“De pijn wordt voor de helft verzacht dankzij andullatie”

Inleiding

Samen met haar man Gerard geniet Thea van een welverdiend pensioen in hun heimat Neerpelt. Op je 62 e ben je ‘jonggepensioneerd’ en heb je nog een heel stuk weg af te leggen. Maar wat als rugklachten roet in het eten gooien? We vroegen het aan Thea.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Rugklachten zijn schering en inslag geworden. Vaak zijn er meerdere factoren in het spel. Je kan genetisch belast zijn (de ‘zwakke rug’), of je kan, meestal om beroepsredenen, je rug overbelast hebben. Thea heeft 10 jaar in de sigarenfabriek gewerkt. Echt zwaar werk was het niet, maar je moet wel constant zitten. Tegenwoordig gaat alles immers machinaal. Het enige wat ze als arbeidster moest doen was erop letten dat de sigaartjes heelhuids uit de machine rolden. Weten wat de oorzaak is van je klachten is een schrale troost. Belangrijker is een efficiënte remedie te vinden. Thea zat met een nekhernia, rugslijtage en artrose.

Pijn is een boosdoener. Des te erger is het wanneer je pensioentijd, bekroning van je carrière, vergald wordt door dagelijks afzien. Thea zocht een oplossing. Een operatie zag ze niet echt zitten. Via internet vernam ze het bestaan van andullatie : een natuurlijke pijnverlichtingstherapie op basis van mechanische trillingen en infraroodwarmte. Ze herinnert zich levendig de eerste andullatiesessie: “Dat gaf een heel fijn gevoel. Het was alsof ik tien keer lichter werd”. Reden te over dus om ermee verder te gaan.

Thea’s klachten deden zich vooral ’s nachts voor als ze stil lag, en dat bezorgde haar heel wat slapeloze nachten. De ANDUMEDIC® 3 biedt echt soelaas. Thea gebruikt haar (inmiddels al tweede) toestel geregeld, maar vooral wanneer ze de pijn voelt opkomen. Ze zegt : “De pijn wordt toch voor de helft verzacht dankzij andullatie”. Ook Thea’s man, Gerard, gebruikt het toestel om zich fitter te voelen of wanneer hij eens last heeft van zijn rug. Thea en haar man zijn verwoede wandelaars. Dankzij andullatie gaat het vlotter.