Team 3M

De renners van Team 3 M recupereren sneller dankzij Andullatie

De renners van Team 3M recupereren sneller dankzij Andullatie

Inleiding

Bernard Moerman is general manager van het continentale wielerteam ‘Team 3M’. Ze zijn inmiddels 4 jaar bezig en groeien momenteel naar het ProContinentale niveau. Als continentaal team wil Team 3M toch de nodige aandacht besteden aan opleiding en medische begeleiding. Daarvoor kozen ze voor een partnership met hhp. Voordeel is dat ze allebei technologische bedrijven zijn.

Performance Hun weg naar Andullatie

De ANDUMEDIC® 3 is een ideale ondersteuning voor massages etc. De jongens gaan eerst op de ANDUMEDIC® 3 vooraleer ze onder de handen van de masseur komen. Het resultaat is merkbaar beter!

Noël is masseur en al dertig jaar actief in de wielersport als verzorger. Bij Team 3M is het zijn 4de jaar. De ANDUMEDIC® 3 wordt meestal ingezet tijdens de terugrit van de wedstrijd naar het hotel. Als de jongens in het hotel aankomen, zijn ze al voor 50 à 60% gemasseerd. Dan werkt Noël de massage verder manueel af. Voordeel van de ANDUMEDIC® 3 is bovendien dat meerdere renners tegelijk gemasseerd kunnen worden.

Andullatie laat sporters toe sneller en grondiger te recupereren. Het relaxeert enorm zodat ze de volgende dag weer fit en zonder kramp aan de start staan. Team 3M gebruikt ook het mini-Andullatietoestel, de Anduflex. Die is heel handig om bepaalde lichaamszones zoals de onderrug of de bovenzijde van de benen afzonderlijk te behandelen. Bovendien neem je hem zo mee in de bus.