Tania ontdekte Andullatie als oplossing voor fibromyalgie

“Ondanks mijn ziekte heb ik dankzij Andullatie mijn levenskwaliteit teruggevonden.”

Fibromyalgie verminderde mijn levenskwaliteit

Fibromyalgie betekent letterlijk ‘vezelpijn’. Dit is niet zomaar een spierkater omdat je te zwaar gesport hebt. Nee, het is een diepe, branderige pijn die je continu achtervolgt. Vreemd dat deze ziekte de laatste jaren zo massaal de kop opsteekt, en vooral bij vrouwen. Aanvankelijk klasseerde het medisch korps deze klachten als ‘’t zit tussen de oren’. Op heden beseft men dat dit een zwaar invaliderende aandoening is die je levenskwaliteit zware klappen toebrengt. Tania weet er alles van...

Fibromyalgie Mijn ervaring met Andullatie

Altijd pijn en vermoeid

Tania was fabrieksarbeidster, maar moest haar job staken wegens fibromyalgie- en cvs-klachten. Al 5 jaar heeft ze last van spierpijn, artrose, rugpijn en vermoeidheid. De ganse dag loopt ze uitgeput rond, en ’s nachts kan ze toch de slaap niet vatten. Tania heeft geen idee hoe het zover kon komen, maar de klachten zijn wel heel reëel. Ook haar functioneren is ondermaats: “Ik kan niet lang meer rechtstaan en krijg het huis niet meer in één beurt gekuist. Verre wandelingen lukken niet meer en ik gebruik een elektrische fiets in plaats van een gewone.” Tania geeft zichzelf een pijnscore van 8 op 10.

Medicatie?

De geneeskunde staat voorlopig vrij machteloos tegen deze aandoening en beperkt zich tot het voorschrijven van pijnmedicatie. Kiné-behandeling brengt ook redelijk wat soelaas. Via Facebook hoorde Tania over Andullatie, een trillings- en infraroodtherapie die ingezet wordt voor o. a. pijnverlichting, recuperatie en relaxatie. Tania herinnert zich haar eerste Andullatiemassage: “Het was ongelofelijk rustgevend en ontspannend.” Op heden ligt Tania 1 à 2 maal per dag 30 minuten op de AnduMedic.

Terug levenskwaliteit

Tania is uiterst tevreden over haar vooruitgang: “Mijn levenskwaliteit is veel verbeterd en ik kom terug de dag door. Ik ben minder vermoeid en aangenamer in de omgang. Doordat ik minder pijn heb geniet ik ook intenser van mijn vrije tijd: wandelen met de honden, lectuur, fietsen, ...”