Stefanie Vandenberk

Stefanie haar levenskwaliteit is verbeterd dankzij Andullatie

“Als ik opsta met pijn ga ik op de ANDUMEDIC®”

Inleiding

Stefanie en haar man hebben beiden last van chronische pijn. Tijdens een vakantie in Blankenberge maakten ze kennis met de ANDUMEDIC®. Ze gebruiken dit apparaat regelmatig omdat het, naar eigen zeggen, hun levenskwaliteit verbetert.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Stefanie is altijd zelfstandig geweest. Ze runde een superette. Elke dag hard werken: “Ik moest dagelijks zware kartons dragen naar de rekken. En al de rest, hé: poetsen, etc.” Stefanie lijdt aan reuma en fibromyalgie. Hoogstwaarschijnlijk is er een verband tussen haar huidige klachten en haar jarenlange beroepsactiviteit. Een specialist zei haar ooit toen ze op consult ging: “Mevrouw, u hebt zich kapotgewerkt”. Inmiddels staat Stefanie al 10 jaar op non-actief, en het viel haar heel zwaar haar winkel te laten varen. “Want”, zegt ze, “stilzitten dat is niets voor mij...”.

Met vakantie in Blankenberge kwamen Stefanie en haar man toevallig terecht in de hhp-popupstore. Via een vriendin had Stefanie al gehoord van de Andullatietherapie, een combinatie van trillingen en infrarood. Tijdens een proefsessie voelde ze zich heel lekker, en van haar kinesist wist ze: “Die infraroodlampen kunnen natuurlijk nooit kwaad”. En zelf zei Stefanie: “Ik kan beter op zo’n matras gaan liggen dan al die pillen slikken”. Inmiddels is Stefanie een trouwe Andullatiegebruikster: “Het onderschept de pijn vrij goed, hoewel ik toch nog pijnmedicatie neem. De ene dag is de andere niet. Sommige dagen voel ik me heel goed, en dan gaat het weer minder”.

Stefanies man was trucker, een zittend beroep waar je voortdurend aan schokken blootstaat. Nu heeft hij last van zijn rug. Een operatie is momenteel niet aan de orde vanwege het risico op verlamming. Daarom is ook hij heel goed gebaat met de Andumedic. Ook voor zijn krampen is het apparaat heel geschikt. Ondanks hun klachten proberen Stefanie en haar man er het beste van te maken en van het leven te genieten. Stefanie kreeg onlangs een scooter via de ziekenkas. Bij mooi weer maakt ze nu uitstapjes in de mooie Limburgse natuur.