Stefan Moons

“Ik ben geen pillenman. Andullatie is een mooi alternatief.”

“Door regelmatige Andullatie verdwijnt de pijn zelfs helemaal”

Inleiding

Wanneer je de pensioenleeftijd nadert, begint het hier en daar al eens te ‘kraken’ in je lichaam. Regelmatig kinébezoek kan soelaas brengen. Sommigen opteren ervoor om een permanente kiné in huis te hebben, zoals Stefan Moons. We vroegen hem tekst en uitleg.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Sectionale poorten

Stefan werkt in de metaalsector. Hij installeert sectionale poorten. Naar eigen zeggen is het niet echt zwaar werk, maar er is toch veel beweging bij gemoeid: veel rondwandelen, door de knieën gaan, klein materiaal rondom verzamelen, draaibewegingen, etc. Stefan heeft al een tijdje rugklachten. In september liet hij twee ruginfiltraties doen. De artsen vertelden hem dat de ‘spijs’ tussen zijn ruggewrichten verdwenen is. Rugslijtage dus. Stefan let op zijn gezondheid en wil daar uiteraard iets aan doen. Hij is al een tijdje in behandeling bij zijn vaste kiné.

Andullatie-evenement

Bij diezelfde kiné ging op een gegeven moment een Andullatie-evenement door. Andullatie is een recente natuurlijke therapie op basis van mechanische trillingen en infraroodwarmte. Stefan ging ervoor en kon sindsdien het aantal kinébezoeken afbouwen. Hij is dan ook een trouwe Andullatiegebruiker geworden. Hij gaat 1 à 2 keer per dag op de Andumedic, afhankelijk van de tijd van het jaar en de activiteit waarmee hij bezig is. Momenteel helpt hij z’n zoon en dochter bij hun verbouwing, en dan mag het wel ietsje meer zijn. Dankzij regelmatige Andullatiesessies heeft Stefan minder pijn of trekt de pijn zelfs helemaal weg. Artsen raadden hem ooit aan: “Neem eens een pijnstiller”. Maar Stefan zegt: “Ik ben geen pillenman”. In die zin is Andullatie het ideale alternatief.

Prepensioen

Stefan is aan het uitbollen qua beroepscarrière. Zijn filosofie luidt: “Geniet van het leven, zolang je gezond bent”. Als hij rondom zich kijkt ziet hij vaak ziekte en miserie. Daarom probeert hij intens van het leven te genieten: fietsen, m