Soufiane Touzani

Soufiane Touzani wil dankzij Andullatie nog lang meegaan op topniveau

'Ik keek naar het toestel en het toestel keek naar mij'

Biografie

Soufiane Touzani is 28 en straatvoetballer. Dat heet ‘Freestyle Foot’ : truukjes doen met de bal.
Soufiane reist de wereld rond met zijn bal.

PerformanceMijn weg naar Andullatie

Op 14-jarige leeftijd hield hij zich altijd wat scheef. Sommigen dachten dat hij daarmee onverschilligheid te kennen gaf. Hij liet zich opereren voor scoliose. Hij kreeg een 30 cm ijzeren pin in zijn rug. Een geluk bij een ongeluk was dat de dokter toevallig gehoord had dat Soufiane ‘balverslaafd’ was. De dokter vermoedde dat hij in het geniep toch zou voetballen en drukte hem op het hart ‘de bal alleen maar hoog te houden’. En hierop legde hij zich dus toe. Ze hebben dan een filmpje van hem gedraaid dat binnen de kortste keren 11 miljoen keer bekeken werd. Daarna mocht Soufiane naar Canada waar zijn balbewegingen opgenomen werden voor de games van Fifa Street.

Inmiddels reist Soufiane de wereld rond om zijn kunstjes aan iedereen te laten zien. Soufiane groeide op in deze wijk, en nu wordt hij als rolmodel beschouwd. Vroeger keek hij zelf op naar voetballers : een goeie reden om zelf iets te beginnen in deze sector. De ‘Touzani-school’ werd opgestart : een voetbalschool waar je kan leren presenteren en voetballen. Via deze weg wil hij jongeren meer kansen geven, langer laten studeren en meer positieve toekomstperspectieven bieden. Soufiane kwam in contact met andullatietherapie op een voetbalevenement waar hij zelf een show moest geven. Die dag had hij weer rugpijn. Hij keek naar het toestel, en het toestel keek naar hem. Hij deed een proefsessie en voelde zich compleet ontspannen. Zijn tweede show die dag werkte hij dan ook pijnvrij af.

Hij gebruikt de matras dagelijks. Gezien zijn rugprobleem is dit een ideaal middel om zijn spieren soepel te houden en te ontspannen. Zoals iedereen streeft Soufiane ernaar het beste uit zichzelf halen. Hij is dus heel ambitieus en wil nog heel lang doorgaan op topniveau. De ANDUMEDIC®3 is hierbij een schitterende bondgenoot : ‘just married’.