Rudi Steenhout

“Ik heb de pijnspiraal doorbroken!”


"Ik vond een therapie waarbij ik na één sessie voor minstens de helft van mijn pijn verlost ben!"

Inleiding

Geen twee rugpatiënten zijn gelijk. Sommigen gaan door een hel van pijn en operaties om uiteindelijk nog slechter te zijn dan voorheen. Anderen hebben meer geluk en komen er vrij pijnloos van af. Rudi Steenhout behoort tot de laatste categorie.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Vijzen en matrijzen

Rudi is momenteel gepensioneerd. Tegenwoordig doen velen aan ‘job-hopping’ en veranderen van job als van hemd. Niet Rudi: zijn leven lang bleef hij trouw aan één sector, zelfs één bedrijf. Rudi was metaalbewerker, meer bepaald matrijzen. Hoewel dit zwaar werk was, deed hij het met hart en ziel. Maar het kostte hem een stukje van zijn gezondheid.

Geïmmobiliseerd

Op een morgen ging Rudi naar beneden om zijn boterham te eten vooraleer te gaan werken. Hij zette zich neer en plots kon hij geen weg meer met zijn lichaam. Hij ging platliggen op de canapé en even leek het over te gaan. Maar gaan werken, dat mocht hij wel vergeten. Onderzoek wees uit dat hij met een hernia zat. Rudi had geluk: nog geen week later kon hij al onder het mes, en nog wel bij de chirurg die ooit onze koning opereerde. Toen de snede al geplaatst was, bleek Rudi niet met één, maar twee hernia’s opgezadeld te zitten. Uiteraard werd de tweede meteen ook verwijderd.

Revalidatie

Al bij al had Rudi vrij veel geluk. Vóór de operatie heeft hij niet veel pijn geleden en werd hij spoedig ‘bediend’. Pas tijdens de revalidatie bij de kinesist merkte hij af en toe op dat hij last had van pijn. Rudi beschrijft het zelf als volgt: “Na een operatie ben je precies een plank. De kinesist moet dat losmaken. Soms is een zenuw nog niet helemaal genezen. Dat zindert dan na en doet pijn.”

Andullatie

Bij de kinesist stond een Andumedic. De kinesist zei: “Rudi, ik denk dat jij daar heel veel baat zult bij hebben.” Rudi probeerde de Andumedic uit en besefte al snel dat dit inderdaad een efficiënte, natuurlijke pijnbestrijder is. Als pijn de kop opsteekt, gaat Rudi op de Andumedic liggen en is hij na een halfuurtje voor minstens de helft van zijn pijn verlost. Mooi toch? Wat Andullatietherapie niet kan doen!