Ronny Bruurs

Ronny functioneert weer goed dankzij Andullatie

“Sinds een jaar functioneer ik weer vrij goed!”

Inleiding

Je ziet ze vaak in peloton tijdens het weekend: de wielertoeristen. Een gezond en aangenaam tijdverdrijf. Maar jammer genoeg niet zonder gevaar, want die ‘amateurs’ halen vaak respectabele snelheden. Soms eindigt zo’n wieleruitstap in een drama. Ronny Bruurs kan ervan meespreken. Onze reporter bericht.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Ardennen

Ronny werd tijdens een wielertrip in de Ardennen aangereden door een andere fietser. Uiteraard niet met opzet, maar voor Ronny waren de gevolgen vrij ernstig. Zijn dijbeen was op twee plaatsen gebroken, en hij moest meerdere operaties ondergaan. Er werd een stang in zijn been gestoken. Maar die werd er nadien terug uitgenomen, met nog meer pijn als gevolg. Vooral het gaan verliep pijnlijk en moeizaam. Vier maand zat hij thuis, en daarna werkte hij afwisselend half- en fulltime. Ronny is postbode, een beroep waar je toch voortdurend in beweging bent. Ook het rijden met de postbrommer verliep moeilijk sinds zijn ongeval.

Therapie

Ronny slikte medicatie, volgde kiné en pijnkliniek. Uiteindelijk hoorde hij via internet over Andullatie, een therapie gebaseerd op trillingen en infrarood. Ronny testte het een tijdlang uit en was algauw overtuigd van de waarde ervan voor zijn probleem. Volgens Rudy is de pijn wel met de helft afgenomen: “Dat was zo’n stekende pijn, vooral ’s morgens na het opstaan. Ook mijn spieren waren heel stijf toen ik uit bed kwam. Nu gaat het vrij goed. Ik werk terug fulltime”.

Terug op de fiets

Wat Ronny heel erg apprecieert is dat hij zijn hobby, wielertoerisme, terug kan beoefenen. Sinds hij de ANDUMEDIC® 3 regelmatig gebruikt, functioneert hij weer vrij normaal als wielertoerist, al voegt hij daar aan toe dat het ’s winters wat stroever gaat dan ’s zomers. Al bij al is het ongeval vrij goed afgelopen. Ronny is nog maar 44, en het ware jammer geweest dat hij er een blijvende handicap aan overgehouden had. Eind goed, al goed! Hij zit weer op de fiets, en bezoekt naar hartenlust muziek- en rockfestivals, zijn tweede passie.