Rob De Groof

Rob ontdekte dat Andullatie en hypnose compatibel zijn en elkaar versterken

"Andullatie en hypnose zijn compatibel"

Inleiding

Samen met twee medewerksters runt Rob De Groof het HynoseCentrum België, gelegen te Aarschot. Naar aanleiding van een Andullatie-evenement mocht de hhp-redactie hem interviewen.

In de praktijk Mijn weg naar Andullatie

In het HypnoseCentrum worden mensen zowel behandeld als opgeleid tot hypnotherapeut. In feite is het de enige internationaal erkende hypnoseschool van België met een aanbod gaande van basisopleiding tot masterclasses. Je kan er terecht om van een probleem verlost te worden, bv. verslaving, slechte gewoontes, fobieën, allergieën, cvs-fibromyalgie, of om te vermageren. Vermageren gebeurt hier niet via dieet of wilskracht, maar wel door blijvende veranderingen tot stand te brengen in het onderbewustzijn.

Een toepassing is de ‘HypnoSlim™’, waarbij het onderbewustzijn de instructie krijgt tot gewichtsafname. Voor mensen met langdurige gewichtsproblematiek is een tweede methode, de ‘virtuele maagband’ nog effectiever. In 4 sessies wordt onderbewust het idee ingeplant dat je een maagverkleining hebt zodat je minder gaat eten. Sinds kort gebruikt Rob ook Andullatietherapie in het centrum. Hij kwam ermee in contact via de echtgenote van een Nederlandse collega die een Andumedic heeft in haar praktijk.

Rob gebruikte het toestel eerst voor zijn eigen rugklachten, omdat hij met een rugprothese zit. Maar algauw kreeg hij het idee dat Andullatie een heel interessante toepassing kon zijn in combinatie met hypnotherapie. Momenteel gebruikt hij Andullatie om patiënten te ontspannen vóór een hypnosessie via het ontspanningsprogramma en in combinatie met AVE-therapie.

Vooral bij mensen die zich voor het eerst laten hypnotiseren en wat gestresseerd op het centrum aankomen, blijkt dit heel goed te werken. Bovendien ontwikkelt Rob speciale therapeutische pakketten waar Andullatie deel van uitmaakt, m. n. voor de behandeling van cvs, fibromyalgie, burn-out, etc. Andullatie en hypnose zijn twee technieken die afzonderlijk reeds ontspannend en pijnverlichtend werken. Het is dus niet verwonderlijk dat ze compatibel zijn of elkaar zelfs versterken.