Philomena Cools

“Sommige mensen vliegen door het leven, anderen kruipen erdoor”. Jammer genoeg behoort Philomena tot de tweede categorie. De laatste jaren reeg ze de ziektes aan elkaar.

“Als ik het ‘bed’ correct gebruik, is mijn rugpijn bijna weg."

Biografie

Philomena (68) maakte carrière in de koekjesfabriek. Ze begon als arbeidster, werd ploegoverste, en later sectieoverste. Een grote verantwoordelijkheid, want ze gaf leiding aan 12 ploegoversten en 300 werknemers. De meeste tijd bracht ze door op de werkvloer, na haar uren deed ze de administratie. Philomena is het type dat ‘niet kan toezien’: ze wil helpen, bijspringen, iets opheffen, etc. Toen ze stopte met werken begon de miserie…

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Het leek wel of alle plagen van Egypte op Philomena neerdaalden. Ze onderging niet minder dan 13 operaties waarvan 2 rugoperaties. Een CAT-scan bracht aan het licht dat al haar rugwervels beschadigd zijn. Bovendien lijdt ze aan artrose, coxartrose en osteoporose. Ze lijdt ook aan de ziekte van Meige waarvoor ze driemaandelijks een inspuiting krijgt in het voorhoofd. Anders vallen haar oogleden dicht. Sinds een halfjaar kan ze ook moeilijk haar hoofd nog draaien. En alsof dat allemaal niet volstaat, werd ze 2x geopereerd voor kanker.

En toch een oplossing gevonden!

Op de terugweg van het ziekenhuis maakte Philomena toevallig kennis met andullatietherapie. Na een proefsessie op een event zei haar man : “Daar zal je goed mee zijn!” En ja, Philomena schiet woorden te kort om de verlichting te beschrijven : “Als ik het ‘bed’ correct gebruik, is mijn rugpijn bijna weg. Maar als ik er drie dagen niet op ga, dan krijg ik het gevoel door mijn rug te zakken”.

Moedige vrouw!

Vreemd genoeg kan je aan Philomena niet zien wat ze doormaakt. Ze doet wat ze kan in het huishouden : schoonmaken, een wasje doen. Haar man zegt dan : “Ga zitten, ga liggen!” Maar Philomena wil bezig blijven. Ze is dolgelukkig wanneer haar kleindochter (kleuterleidster in spe) op bezoek komt om samen een knutselopdracht af te werken.