Paulus' pijn na een hernia verminderde dankzij Andullatie

“Ik voelde overal tintelingen, en de pijn verminderde merkbaar!”

 

Paulus had een dubbele carrière: overdag arbeider, 's avonds en in het weekend runde hij zijn eigen dancing. Zeven dagen op zeven rechtstaan, dat eist zijn tol. Hij kreeg te maken met een hernia, en daar begonnen de been- en rugklachten...

Inleiding

Op z’n 73ste vat Paulus Christiaens zijn levensfilosofie als volgt samen: “Ik leef dag per dag. Gisteren komt nooit meer terug. Morgen is afwachten.” Dit zijn wijze woorden van iemand die al heel wat waters doorzwommen heeft. Paulus kreeg reeds zijn deel wat betreft gezondheidsproblemen: longkanker, hartoperatie, hernia. Momenteel stelt hij het goed en geniet hij van z’n levensherfst. Z’n herwonnen levenskwaliteit heeft hij voor een stuk te danken aan een natuurlijke therapie op basis van trillingen en infrarood: Andullatie.

PijnverlichtingMijn weg naar Andullatie

Overdag in de fabriek, ’s avonds de dancing

Paulus’ levensmotto’s luidt: ‘Arbeid adelt’. Hij kende een productieve, zeg maar, dubbele carrière. Overdag werkte hij als arbeider in een fabriek voor verwarmingstoestellen, waar hij instond voor de voormontage. ’s Avonds runde hij z’n eigen dancing, een trekpleister voor gepensioneerden die graag een dansje kwamen placeren. Je kan zeggen dat Paulus zeven dagen op zeven moest rechtstaan. En dat eiste z’n tol qua gezondheid. Veertig jaar geleden reeds zat Paulus opgezadeld met een hernia die hem heel wat been- en rugklachten bezorgde.

Wat doe je eraan?

Paulus ging onder het mes, en na de operatie voelde hij zich stukken beter. Toch werd hij niet 100% klachtenvrij. Wat doe je dan? Paulus is geen voorstander van medicatie. Als de pijn te erg wordt, slikt hij wel eens een pijnstiller, maar hij houdt het liever bij de natuurlijke aanpak. Drie jaar geleden was hij met vakantie in Oostende en daar passeerde hij toevallig voorbij de pop-upstore van de firma hhp, die Andullatietherapie ontwikkeld. Nieuwsgierig ging Paulus naar binnen en kreeg er terstond een proefbeurt aangeboden: “Dat deed echt goed. Ik voelde overal tintelingen, en de pijn verminderde merkbaar.” Sindsdien is hij een trouwe Andullatie-beoefenenaar en is z’n levenskwaliteit fel verbeterd. Veel aangenamer!

Fietsen, wandelen

Na een leven lang noeste arbeid en zware gezondheidsperikelen mag het ook wel eens leuk worden voor Paulus. Z’n grote hobby is fietsen. Elke dag doet hij z’n 20 à 25 km. Ook wandelen vindt hij fijn, hoewel hij zich van een wandelstok bedient. Vooral aan zee, waar hij een appartement heeft, stapt hij er duchtig op los. Voor de rest doet hij wat kleine werkjes: ‘prullen in de tuin’ zoals hij het zelf noemt. Of hij vergezelt z’n echtgenote bij het winkelen. En als het even kan, deelt hij aan de buitenwereld mee dat z’n levenskwaliteit voor een groot stuk aan Andullatie te danken is!