Norma Naert

Norma haar pijn is met de helft afgenomen sinds ze Andullatie gebruikt.

“Vanaf de eerste keer was ik er content van. De pijn is zeker met de helft afgenomen."

Inleiding

Op haar 80ste gaat Norma gebukt onder artrose. Maar ze is gelukkig, want ze kan terugblikken op een mooi, rijk en vervullend leven in dienst van haar gezin. Ze is mama van 7 kinderen, oma van 9 kleinkinderen en overgrootmoeder van 2 achterkleinkinderen. Voor die artrose heeft ze, naar eigen zeggen, een efficiënte remedie gevonden. Eind goed, al goed!

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Spinnerij

Als jonge vrouw trouwde Norma en kreeg 7 kinderen. Het noodlot sloeg toe: haar man overleed. Norma moest zelf door noeste arbeid haar gezin onderhouden. Ze werkte in de spinnerij van Moeskroen. Het werk was zwaar, maar Norma hield stand. Op heden is ze gepensioneerd en woont in bij haar jongste dochter Nathalie in Wevelgem. Hier wordt mama met de beste zorgen omringd! Dertig jaar geleden begon Norma te sukkelen met haar benen. Altijd maar pijn, pijn, pijn. De dokter zei: “Ge zijt versleten van werken”. Ze nam ‘pillekes en tubekes’, ging driemaal per week naar de kiné, liet ook twee valse heupen en een valse knie steken. “Mijn benen kraken als oude velowielen” grapt Norma.

Gazetje

Op een dag kreeg Norma een krantje in de bus met uitleg over een nieuw soort therapie: Andullatie. Het principe is eenvoudig en natuurlijk, nl. een combinatie van trillingen en infrarood. Ze zei tot haar dochter: “Zou dat niets voor mij zijn?” Het bleek inderdaad iets voor Norma te zijn, want op heden spreekt zich in lovende termen over de Andullatietherapie: “Vanaf de eerste keer was ik er content van. De pijn is zeker met de helft afgenomen. En ik moet ook minder medicamenten nemen. Normaal gezien gebruik ik een karretje om thuis rond te lopen, maar ook dat heb ik niet meer nodig nu”.

Mooi ouwe dag

Norma heeft alles gedaan voor haar kinderen, en wordt nu zelf op haar ouwe dag in de watten gelegd. Ze doet nog wat huishoudelijke taken, meer als tijdverdrijf, want Nathalie en Cindy doen alles. Voor de rest eens de gazet lezen, een boek, een beetje tv. Gelukkig met veel minder pijn: “Het spijt me niet dat ik die matras aangeschaft heb”.