Fibromyalgie: Andullatie ervaring Nicole Remeysen uit Merksplas

“Door Andullatie ben ik veel minder stijf: een wondertherapie!”

Terug werken dankzij Andullatie

Werken, een nuttige bijdrage leveren aan de maatschappij, is cruciaal om je zelfwaarde te behouden. Daartegenover staat dat diezelfde maatschappij heel veeleisend is. Meer en meer mensen ‘crashen’ wegens overbelasting, stress, ziekte, en komen op non-actief te staan. Het overkwam ook Nicole uit Merksplas. Dankzij goede medische zorgen en een natuurlijke therapie klautert ze momenteel terug uit het dal.

Andullatie helpt fibromyalgie te verminderen

>Algemene pijnen door fibromyalgie

Nicole werd geveld door fibromyalgie en rugpijn. Oorzaak? Nicole: “’t Is al jaren... Het komt door m’n lichaam te overbelasten. Ik heb veel gewerkt, weinig geslapen, veel stress opgedaan, ook een paar serieuze trauma’s moeten verwerken”. Nicole heeft diverse commerciële functies uitgeoefend: in een bakkerij, maar ook bij grote winkelketens. Vaak was het werk ook fysiek vrij zwaar, bv. sleuren met zware dozen. Ze zocht medische hulp en nam deel aan wetenschappelijk onderzoek rond fibromyalgie in Gent.

Andullatie ontspant en verlicht pijn

Leven met fibromyalgie is geen lacheding: “Ik heb constant pijn vanaf het moment dat ik opsta tot ik ga slapen, hoewel het weer ook een rol speelt. Probleem is ook dat mijn lichaam niet meer kan ontspannen. Je kan het vergelijken met een beginnende griep, maar twee keer zo erg”. Nicole neemt medicatie, maar ondersteunt haar behandeling met Andullatie, een natuurlijke therapie op basis van mechanische trillingen en infrarood: “Ik gebruik de Andumedic vooral om te ontspannen, maar het werkt ook rechtstreeks pijnstillend. Het beste bewijs is dat ik me veel minder goed voel als ik een beurt oversla”.

Andullatie als sportrecuperatie

Ook Nicoles echtgenoot is een verwoede Andullatiegebruiker, vooral om te recupereren na fysieke inspanningen. Hij houdt van lange fietstochten en schrikt niet terug voor zware klussen. Hij zegt: “Als ik na het werk op de Andumedic ga liggen, heb ik ’s anderendaags quasi geen last van stijfheid. Dat is een wonderding!” Andullatie brengt dus meer levenskwaliteit in huize Nicole. Ze zou ooit graag weer een passende job vinden.