Voor Monique is Andullatie haar redding

“Dankzij Andullatie heb ik veel minder spier- en rugpijn!”

De diagnose? Cvs en fibromyalgie...

Jarenlang geleden kreeg Monique de zware diagnose van cvs. Cvs staat voor het ‘chronisch vermoeidheidssyndroom’ en is nauw verwant met fibromyalgie. De meest voorkomende symptomen en klachten zijn onder andere spier- en gewrichtspijnen, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn en neurocognitieve stoornissen. Monique vertelt ons hoe ze met de ziekte omspringt.

Iedere dag Andulleren!

Stress

In 2003 werd bij Monique cvs vastgesteld. Na het krijgen van deze zware diagnose, startte ze meteen met een revalidatie. Haar voornaamste klachten waren en zijn spierverkrampingen. Die wijt ze vooral ook aan stress uit het verleden. Stress is inderdaad vaak een grote boosdoener, en bij Monique heeft de stress zich op haar lichaam geworpen. Ook is Monique heel gevoelig aan weersveranderingen. Vooral bij koud en vochtig weer steken de cvs- en fibromyalgie-symptomen in alle hevigheid de kop op. Bovendien heeft Monique ook nekartrose en een hernia in de onderrug. Ze liet in het verleden al heel wat scans maken, en weet nu reeds dat ze zich hiervoor blijvend zal moeten laten behandelen. Ze gaat dan ook regelmatig langs bij de osteopaat.

Op zoek naar een remedie

Wie pijn lijdt, doet alles om ook maar een beetje verlichting te ervaren. Via haar kinesiste leerde Monique Andullatietherapie kennen. Andullatie is een natuurlijke technologie, gebaseerd op mechanische trillingen en infrarood. Op een dag kreeg Monique een brief waarin ze uitgenodigd werd om tijdens een weekend de AnduMedic te komen uittesten in de praktijk van haar kinesiste. Monique ging in op de uitnodiging, legde zich op de AnduMedic en dacht onmiddellijk : “Wel, het lijkt me een goed idee om dit toestel in huis te halen!” Zo gezegd, zo gedaan.

Klachtenverlichting

Monique heeft veel baat bij het gebruik van de AnduMedic. Door dagelijks te Andulleren en de trillingen en warmte te beleven, nemen haar spier- en rugpijnen sterk af. Elke avond geniet ze van een diepte-ontspanning op haar AnduMedic. Dankzij het toestel zijn haar symptomen draaglijker geworden. Hierdoor wordt ze ook steeds minder afhankelijk van de kinesist. Dankzij Andullatie kan Monique opnieuw meer genieten van haar wandelingen en fietstochtjes. En leergierig als ze is, volgt ze daarbovenop ook heel vaak cursussen, onder meer over gezondheid. Straf!