Andullatie vermindert mijn Fibromyalgieklachten

“Mijn lichaamskwaliteit kreeg een boost.”

 

"Dankzij een krachtige, natuurlijke therapie geniet ik opnieuw ten volle van mijn herwonnen levenskwaliteit!"

Fibromyalgie: laat de moed niet zakken!

Dagelijks pijn lijden is een opgave. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn entourage. Mieke Van Damme lijdt aan fibromyalgie, maar gaf de moed nooit op. Dankzij haar opgewekt karakter, goede medische zorgen, en vooral dankzij een krachtige, natuurlijke therapie geniet ze tot op heden van een vrij normale levenskwaliteit. We mochten haar thuis interviewen.

Fibromyalgie Mijn ervaring met Andullatie

Boosdoener? Stress

Op haar 39e is Mieke in de fleur van haar leven. Tot vorig jaar was ze 15 jaar zelfstandig, en momenteel werkt ze als administratief medewerker. Vier jaar geleden werd ze getroffen door fibromyalgie. Een raadselachtige ziekte waarvan de oorzaken nog niet helemaal achterhaald zijn. De symptomen daarentegen zijn des te duidelijker. Mieke kreeg last van algemene spierpijn, en wel de hele dag door. Ze had een pijnscore van 7/10. ’s Morgens opstaan lukte wel, maar na een uurtje stak de pijn alweer de kop op. Op de vraag wat de oorzaak zou kunnen zijn van haar klachten antwoordt Mieke kordaat: “Stress!”

Oplossingen zoeken

Leven met fibromyalgie is geen lachertje. Mieke zegt: “Ik heb vooral leren plannen. Ik kan niets meer ‘out of the blue’ doen. Vooral huishoudelijke taken zijn lastig.” Uiteraard zocht Mieke professionele hulp bij de osteopaat, kinesist, etc. Mieke is voorstander van de meer natuurlijke aanpak en nam geen medicatie, afgezien van een sporadische pijnstiller. Daarnaast deed ze ook aan mindfulness en meditatie. Dat hielp allemaal wel, zij het tijdelijk. Via een flyer en krantje in de bus hoorde Mieke over Andullatietherapie. Haar eerste sessie beschreef ze met: “Zalig!”

Herstel van levenskwaliteit

Inmiddels doet Mieke al drie jaar haar dagelijkse sessies op haar Andumedic. Ze getuigt: “Dankzij Andullatie kom ik de dag door. De dagelijkse taken lukken al beter. Mijn levenskwaliteit kreeg een boost, vooral omdat mijn lichaam veel meer ontspannen aanvoelt na een sessie. Ik ga vaak wandelen. Ook mijn man en zoon gebruiken het toestel. Ik mag zeggen dat Andullatie mijn redding was!”