Mevr. G. M.

Mevr. G. gebruikt een natuurlijke pijnbestrijdingstherapie voor haar rugpijn

“Mijn tweede matras is nog krachtiger dan de eerste!”

Inleiding

Dat rugpijn niet levensbedreigend maar toch heel vervelend is bewijst het verhaal van mevr. G. M. uit Grimbergen. Op haar 79ste is ze, na een lange carrière als apotheker, nog heel vitaal. Voor haar rugpijn zocht ze haar heil uiteindelijk in een natuurlijke pijnbestrijdingstherapie. Naar eigen zeggen zijn haar pijnklachten gehalveerd.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Apotheek

Mevr. G. runde jarenlang haar apotheek. Ook de apotheker valt, raar maar waar, in de categorie die blootstaat aan beroepsziekten. Door quasi constant recht te staan ontwikkelde mevr. G. rugpijn. Dit werkte ook het ontstaan van scoliose in de hand. De klachten doken op vanaf haar 50ste . Gezien haar grote verantwoordelijkheid in haar praktijk zag ze zich genoodzaakt pijnstillers te slikken. Inmiddels heeft mevr. G. de apotheek aan haar dochter overgelaten, en geniet zijzelf van een welverdiend pensioen. Maar jammer genoeg bleven rugklachten roet in het eten gooien.

Natuurlijke pijnbestrijding

Ondanks haar beroep is mevr. G. geen voorstander van pijnmedicatie. Ze deed er alles aan om die af te bouwen. Een natuurlijke pijntherapie heeft hier sterk toe bijgedragen. Tijdens een wandeling in Sluis kwam mevr. G. terecht in de Andullatieshop. Daar stelde men haar de Andumedic voor, een toestel op basis van infrarood en mechanische trillingen. Mevr. G. was dadelijk in de ban van dit principe. Inmiddels is ze al aan haar tweede toestel, met nog betere resultaten: “Het eerste wat ik ’s morgens doe is op de matras gaan. Mijn tweede matras is nog veel performanter dan de eerste. Ik heb heel goede ervaringen qua pijnverlichting. Ik kon mijn medicatie inmiddels halveren. Eerlijk gezegd, ik zou mijn matras niet meer kunnen missen”.

Verdiende rust

Op haar leeftijd doet mevr. G. het rustig aan: veel lezen, wat tv kijken. Ze is heel tevreden met de resultaten van haar therapie. Ze merkt dat ze bepaalde programma’s haar zelfs extra energie geven. Zo zie je maar dat natuurlijke therapie en conventionele medicatie soms heel compatibel kunnen zijn.