Martina Beckx

“Je raakt er heel ontspannen door en de pijn ebt weg.”


"Eindelijk geniet ik terug intens van het leven, dankzij een therapie die mijn pijnniveau met de helft reduceert!"

Inleiding

Mensen met rugklachten krijgen vaak de ultieme raad: “Je moet ermee leren leven!” Misschien zit daar een grond van waarheid in: je kan de klok nu eenmaal niet terugdraaien. Rugschade is vaak onherstelbaar. Feit is echter dat de een er beter mee kan 'leren leven' dan de ander. Veel hangt af van het maken van goeie keuzes. We vroegen Martina welke keuze zij gemaakt heeft.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Sterke Tina

Martina geeft toe dat haar rugklachten er deels door eigen toedoen gekomen zijn: “We hebben zelf ons huis gebouwd. Ik was ‘Sterke Tina’. Het huis staat er, maar mijn rug heeft het begeven.” Door verkeerd ruggebruik zit ze nu opgescheept met een hoop vervelende symptomen: “Ik had een constant gevoel van vermoeidheid, dat overging in pijn. Het gaat om een lichte hernia. Maar ik heb wel veel last van pijn die uitstraalt naar de benen.” Martina onderging de klassieke remedies: medicatie, spuitjes, rugschool, kinesitherapie, ... Maar zeker geen operatie! Haar dokter zei: “Daar word je toch niet beter van. Het enige wat je moet doen, is blijven bewegen.” Zo gezegd, zo gedaan. Tina en haar man zijn heel sportief, maar daarnaast ontdekten ze ook een heel speciale vorm van bewegen...

'Bibbermatras'

Via het internet ging Martina op zoek naar alternatieven. Zo deed ze ook de rugtest van de firma hhp, ontwikkelaar van Andullatietherapie, een nieuwe therapie op basis van vibraties en infrarood. Bij de eerste proefsessie wist ze al dat het bingo was: “Ik ging erop liggen, en het voelde fantastisch! Diezelfde avond beslisten we dit zelf te nemen.” Martina beschrijft het effect van haar ‘bibbermatras’ als volgt: “Die trillingen zijn in feite een vorm van beweging. Je raakt er heel ontspannen door en de pijn ebt weg. Normaal is mijn pijnniveau zo’n 4 à 5 op 10. Andullatie reduceert dit tot 2 à 3 op 10.”

Levensgenieters

Martina’s rugklachten weerhouden er haar niet van om samen met haar man intens van het leven te genieten. Ze wandelen veel, reizen vaak, een etentje, een terrasje, ... Rode draad doorheen hun vrijetijdsactiviteiten? Beweging. Voor de rug!