Marina Nijs

Marina kan weer veel beter stappen dankzij deze therapie

“Ik kan terug veel beter stappen”

Inleiding

Marina is een ‘taaie’. Ondanks zware rugklachten bleef ze haar zware job uitoefenen. En was de fabriek niet failliet gegaan, ze zou, naar eigen zeggen, nog aan de slag zijn: uit principe! Ook pijnstillers mijdt ze zoveel mogelijk. Over één therapie is ze echter vol lof. Ze deed haar verhaal aan onze reporter.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Marina heeft 38 jaar zware arbeid verricht in de fabriek. Ze moest o. m. vrachtwagens laden en lossen. Zelfs al ben je sterk, vroeg of laat begeeft je rug. De diagnose luidde ‘rugartrose’. Bovendien lijdt Marina sinds haar 45 e aan osteoporose. Ze liet zich met succes opereren, maar kwam ten val met veel pijn tot gevolg. Na een tweede operatie viel ze opnieuw. In de pijnkliniek waren ze vrij pessimistisch. Een optie is natuurlijk een definitieve operatie waarbij alles vastgezet wordt. Daarover zegt de dokter: “Dat is het allerlaatste redmiddel”. Maar Marina blijft kranig. Dankzij osteopatische behandeling kon ze haar medicijngebruik afbouwen. En bovendien leerde ze een speciale therapie kennen.

In het buurthuis van Glabbeek ging een Andullatieweekend door. Andullatie is een therapie op basis van vibraties en infrarood. Die dag had Marina veel pijn. Ze dacht: “Als ik na afloop van zo’n sessie mijn ‘botten’ zelf weer aankrijg, dan geloof ik erin”. Ze kreeg haar botten weer aan: “Ik was de gelukkigste mens van de wereld”. In overleg met manlief werd beslist een Andumedic in huis te halen. Met goed gevolg zoals inmiddels blijkt: “Dankzij Andullatie moet ik geen pijnkliniek meer volgen. Het verlicht de pijn zeker met de helft. Ik kan terug veel beter stappen. Onlangs ging ik te voet naar mijn broer, meer dan 5 km”.

Marina houdt haar ontdekking niet voor zichzelf. Haar broer, zus en mama, allemaal gebruiken ze de matras. Raar maar waar, mama heeft al 36 jaar een verlamde hand en na 4 Andullatiesessies zei ze: “Moet je nu wat weten? Ik kan mijn hand terug opendoen na zo’n beurt!” De wonderen zijn de wereld nog niet uit!