Maria Dierckx

Wat doe je als je na je pensioen af te rekenen krijgt met een spelbreker: reuma?

“Ooit kreeg ik mijn handen zelfs niet naar omhoog. Dat is verleden tijd”.

Inleiding

Maria’s klachten staan, in tegenstelling tot veel anderen, niet in verband met haar vroegere beroep. Jarenlang stond ze in de reinigingssector, en de laatste 20 jaar deed ze de kinderopvang in een school. Eigenlijk leed ze al aan reuma op haar 14 e : kinderreuma. De artsen zeiden: “Daar groei je uit”. En inderdaad, Maria was jarenlang klachtenvrij, maar zo’n 5 à 6 jaar geleden stak de pijn terug de kop op. Ze had nochtans minutieus het advies van de dokter opgevolgd: geen koud water bij het poetsen. Soit! Wie ongemakken heeft, gaat op zoek naar een oplossing. Extra probleem voor Maria was dat ze geen medicatie verdraagt. Daar krijgt ze uitslag, jeuk, etc. van.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Maria had al een paar keer over Andullatietherapie gehoord, maar er nooit bij stilgestaan. Andullatie is een combinatie van vibraties en infrarood. Via een advertentie in de krant vernam ze dat er dicht bij huis een ‘demonstratie’ zou plaatshebben. Maria dacht: “’t Is nu of ’t is nooit!”, en ging op verkenning. Haar eerste Andullatiesessie voelde heerlijk aan, maar ze wachtte nog even af. De volgende dag ging ze terug, ditmaal in gezelschap van haar twee volwassen dochters. Iedereen was unaniem: “Als dit helpt, doe het dan toch. Vooral als je bedenkt dat je misschien nog meer kosten hebt als je elke maand naar de dokter moet”.

’s Morgens bij het opstaan heeft Maria stijve handen en voeten. Dan gaat ze een kwartiertje op de ANDUMEDIC® 3. Door de massage trekt de stijfheid snel weg. Maria zegt: “Ooit kreeg ik mijn handen zelfs niet meer naar omhoog. Dit is gedaan nu. Medicatie neem ik ook niet meer”. Maria geniet van haar pensioen: fietsen, wandelen. Want bewegen is goed voor reumalijders.