Marc verlicht zijn spierziekte met Andullatie

“Wonder boven wonder wandelde ik verder ... zonder pijn!”

Continu stijve spieren door spierziekte

Marc lijdt aan spastische parese, een ziekte waardoor z’n spieren constant verstijven en hij zich spastisch voortbeweegt. Momenteel betrekt hij een studio aan de kust. Ooit woonde hij in het binnenland, maar de zorg voor zijn tuin werd hem te zwaar. Ondanks z’n handicap is Marc een toonbeeld van optimisme en jovialiteit.

Andullatie als een geschenk uit de hemel

‘Gestroopt konijn’
Marc kwam te vroeg ter wereld. Op 6,5 maand werd hij in de couveuse gestopt. Normaal ben je in zo’n geval ten dode opgeschreven. Maar Marc is een vechter en hij spartelde erdoor, helaas met een handicap als gevolg. Z’n moeder maakte ooit de treffende vergelijking: “Ge waart precies een gestroopt konijn.” Marc groeide op en koos voor een carrière als boekhouder, een zittende job dus. Door z’n aandoening ontwikkelde hij ook hernia’s, waardoor hij ondraaglijke pijn kreeg in de benen en zich genoodzaakt zag z’n werk op te geven. Marc ging dus op invaliditeit en koos ervoor zich aan de kust te vestigen.

“Niet opereren!”
Z’n dokter, een wijze man, zei: “Opereren is het allerlaatste redmiddel. Wacht liever.” Uiteindelijk is Marc hem dankbaar voor dit advies, want inmiddels ontdekte hij de natuurlijke Andullatietherapie op basis van trillingen en infrarood. Op een dag fietste Marc naar een avondmarkt in Middelkerke. Daar parkeerde hij z’n fiets en ging te voet verder. Zo kwam hij langs de marktkraam-auto van de firma hhp. Hij had, zoals steeds, last van z’n rug. Hij kreeg een gratis Andullatie-beurt aangeboden. Na afloop stapte Marc te voet verder en wonder boven wonder ... zonder pijn. Z’n eerste reactie was dan ook: “Dat moet ik hebben!” Marc doet de therapie nu bijna 6 jaar en is vol lof over de effecten: “Ik kan me beperken tot twee behandelingen per week. Ik neem ook geen medicatie meer.”

Seingever
Gezien z’n vervroegd pensioen beschikt Marc over een zee van tijd. Binnenshuis kan hij probleemloos stappen, maar lange wandelingen zitten er niet meer in. Gelukkig is er nog de auto. Marc is een groot muziekliefhebber en trouwe fan van een muzikaal koppel, dat hij steevast begeleidt op tournee. Hij heeft een gouden hart en treedt met veel plezier op als chauffeur voor mensen zonder auto. Wanneer het kan, bewijst hij ook de gemeenschap een dienst, meer bepaald als seingever tijdens wielerwedstrijden. Marc leeft dus een vrij normaal leven. En wanneer de parese al eens opflakkert, dan brengt de AnduMedic soelaas.