Luis Badal

Luis Badal behandelt o.a. nekspieren, rugspieren en lumbale pathologieën

'Andullatietherapie moet dé afsluiting zijn van een manuele therapie'

Biografie

Het professionele verleden van de fysiotherapeut Luis Badal is overweldigend. Deze specialist in sportfysiotherapie is momenteel fysiotherapeut bij de Koninklijke Spaanse Tennisfederatie. Luis Badal is een volhardend man met grote professionele hardnekkigheid, wat hem toelaat zijn opdracht bij de tennisfederatie, zijn werk in het prestigieuze Metrad-instituut en zijn opdracht bij de dienst sportgeneeskunde en traumatologie in de internationale Cima-kliniek en de Teknon-Imessport te combineren.

In de praktijkMijn weg naar andullatie

Niettegenstaande zijn overvolle agenda, kregen we de gelegenheid om met deze expert op het gebied van sportgeneeskunde te praten over zijn ervaringen met de ANDUMEDIC® 3.

Luis Badal en zijn team gebruiken andullatietherapie omdat ze alle types van pathologieën van traumatische en sportieve aard behandelen, ook bij kwetsuren die zeer frequent voorkomen zoals spierletsels en spieraantastingen. Ze behandelen meer  in het bijzonder de nekspieren, rugspieren en lumbale pathologieën, bijvoorbeeld spondylolisthesis en chronische en acute lumbalgie omdat ze van oordeel zijn dat andullatietherapie in die gevallen helpt. Ze behalen met andullatietherapie stilaan zeer goede, om niet te zeggen uitstekende resultaten, vooral bij spierproblemen verbonden met de chronische nekpijn, rugpijn en lendepijn die ze momenteel behandelen.

Luis Badal is bovendien van oordeel dat de voordelen die men behaalt op het lymfatisch en veneus stelsel een bijkomend voordeel en hulp zijn. Hij zou zeggen dat het een zeer gepaste en adequate behandeling is, die elke dag haar diensten bewijst en ze zijn ondertussen van oordeel dat andullatietherapie dé afsluiting moet zijn van een manuele therapie. Hij raadt, omwille van de voordelen en de eenvoudige toepassing, aan alle professionelen en patiënten de andullatietherapie aan.