Lionel Timperman

Ook mijn neuroloog is heel erg te spreken over die Andullatiebehandeling

“Ik kan niet meer zonder de matras”

Inleiding

Lionel weet wat werken is: handenarbeid! Het heeft hem zijn gezondheid gekost. Hij ging vrij vroeg op pensioen, noodgedwongen. Rugpijn is een gesel, en in combinatie met Parkinson wordt het een lijdensweg. Toch is Lionel moedig. Naar eigen zeggen is hij gebaat met een natuurlijke therapie die zijn klachten verlicht.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Hout

Al op zijn 14e ging Lionel werken in de textielsector, eerst in Tourcoing en daarna in Lauwe: zwaar en stresserend werk, eigenlijk te zwaar voor een kind. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag in een triplexbedrijf: “Ik moest de ganse dag rechtstaan en zware planken weg en weer dragen. Het is dan niet verwonderlijk dat je op je 53e versleten bent”. De eerste klachten dienden zich aan rond zijn 45e. Hij werkte nog zo’n 7 jaar verder en liet zich toen opereren. Dat was het einde van zijn beroepscarrière. Naast zijn rugprobleem lijdt Lionel ook aan Parkinson, waarvoor hij in behandeling is.

Kiné

Lionel deed pijnkliniek. Dat hielp wel, maar na enkele weken is ’t weer van ‘t zelfde. Hij volgde ook kinésessies om zijn krampen te verlichten. Op een dag zei de kiné: “Ik heb een ANDUMEDIC® 3 aangeschaft. Ik denk dat je daar goed mee zal zijn”. Andullatie is een natuurlijke therapie op basis van vibraties en infrarood. En inderdaad, Lionel was er echt mee gebaat, zozeer dat hij zelf een toestel aanschafte. Hij getuigt: “Het is heel goed om mijn rug, schouders en benen te ontspannen. Ik probeer zo weinig mogelijk pijnstillers te nemen, want dat werkt verslavend en is ongezond. Met de matras lukt dat vrij goed. Ik zou niet meer zonder kunnen. Ook mijn neuroloog is heel erg te spreken over die Andullatiebehandeling”.

LP’s

Het viel Lionel zwaar zijn job op te geven, hij die zo graag onder de mensen kwam: “En dan begin je te peinzen...”. Maar hij is moedig en maakt er het beste van. Hij is een gepassioneerde muziekliefhebber en bezit niet minder dan 2000 LP’s. Daarnaast is er ook de computer en gaat hij graag eens wandelen met zijn echtgenote.