Kristof Vliegen

Ontdek waarom Kristof Vliegen andullatietherapie nodig had

'Een snelle recuperatie is essentieel voor elke topsporter'

Biografie

Kristof Vliegen, 33 jaar, is een Belgische voormalig toptennisser. Hij speelt rechtshandig en is op 19-jarige leeftijd toegetreden tot het profcircuit. In 2006 behaalde hij zijn beste resultaten namelijk de halve finale van het toernooi in Madras en de finale van het ATP toernooi in München.

PerformanceMijn weg naar Andullatie

Kristof Vliegen is ondertussen al gestopt met zijn professionele carrière maar in 2010 stond hij ons te woord voor een artikel. Hij was zich dan volop aan het voorbereiden op de prestigieuze Grand Slam tornooien van 2010. Zijn gedrevenheid bracht hem eerder dat jaar tot aan de top 50 van s’ werelds beste tennissers. Een rugblessure en een hardnekkig virus hielden hem de laatste weken van de tenniscourts, waardoor hij een aantal plaatsen zakte op de ATP-ranking. Kristof was echter vastbesloten om revanche te nemen en zijn vroegere plaats op korte tijd weer in te nemen.

We hadden het met hem over het leven van topsporters, meer bepaald over de fysieke kant van de zaak.. En over de manier waarop hij de Andullatietherapie toepast in zijn trainings- en wedstrijdschema.

Lees hier het volledige artikel van Kristof Vliegen.