Koenraad heeft veel minder rugpijn dankzij Andullatie

“Mijn pijnscore is gezakt van 6 naar 2. Ik kan zeggen dat mijn pijn zo goed als weg is.”

 

Koenraad ging op zoek naar een methode voor pijnbestrijding van zijn rugklachten. Hij zocht en vond de ideale oplossing, waardoor hij zich ook minder vaak moest verplaatsen én het medisch prijskaartje omlaag kon brengen: Andullatie!

Inleiding

Rugpijn wordt vaak geassocieerd met fysiek zware beroepen, zoals dokwerker, mecanicien of bouwvakker. Maar ook mensen die hun leven lang op kantoor gewerkt hebben zijn slachtoffer. Koenraad Lecluyse uit Oostende kan erover meepraten. Op zijn 65e is hij gelukkig gepensioneerd met als enige schaduwzijde dat zijn rug hem parten speelt. Hij vond echter een remedie die zijn klachten bijna tot nihil reduceerde.

PijnverlichtingMijn weg naar Andullatie

Rugklachten

Koenraad mag terugblikken op een mooie carrière als bediende bij de nationale bank. Nu is de tijd aangebroken om volop te genieten van vrije tijd en rust. Spelbreker is echter dagelijkse rugpijn, meer bepaald ter hoogte van de thoracale en de cervicale wervels. Over de oorzaken weet Koenraad ons te vertellen: “Wellicht heeft het te maken met een verkeerde zithouding tijdens het bureauwerk. Bovendien lijd ik aan de ziekte van Crohn, die een invloed heeft op het ganse lichaam. Ze onttrekt vocht aan het organisme en leidt tot gewrichtsproblemen.” Koenraads mobiliteit is gelukkig nog normaal en de pijn is draaglijk. Maar toch lijdt zijn levenskwaliteit eronder.

Andullatie

Koenraad ging op zoek naar strategieën voor pijnbestrijding. Medicatie neemt hij hoogstzelden. De kinesist bracht soelaas via manuele massage. Maar jammer genoeg komen de pijnsymptomen heel snel terug. Van kennissen kreeg hij een interessante tip, waardoor hij zich minder vaak moest verplaatsen en ook het medisch prijskaartje naar omlaag kon brengen: Andullatie. Deze therapie is gebaseerd op trillingen en infraroodwarmte. Na een zalige proefsessie koos Koenraad resoluut voor deze optie. Inmiddels doet hij trouw zijn dagelijkse Andullatiebeurt en boekt mooie resultaten: “Mijn pijnscore is gezakt van 6 naar 2. Ik kan zeggen dat mijn pijn vrijwel volledig bedwongen is.”

Wandelen

Koenraad is grotendeels van zijn klachten verlost, maar beseft wel dat Andullatietherapie slechts werkzaam is mits regelmatige beoefening. Hij slaat dus geen dag over. Dit laat hem toe actief en mobiel te blijven. Hij is lid van meerdere verenigingen en gaat vaak wandelen, zij het met assistentie omwille van z’n visuele handicap.