Kinesiste Emmy Mornie

Kinesiste Emmy Mornie is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie

"Eigenlijk zou iedereen een toestel in huis moeten hebben"

Biografie

Emmie Mornie is al 14 jaar zelfstandig therapeute en samen met haar man Herman runt ze een kiné-gezondheidspraktijk in Zwalm.

PraktijkervaringAndullatie in de praktijk

Ze is gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie en manuele lymfedrainage vodder. Ze doet ook algemene kiné en behandelt patiënten met alle soorten aandoeningen. Haar man Herman houdt zich vooral bezig met complementaire therapieën, zoals holistische massage, Indische massage, aromatherapie, sportmassage. Sportbegeleiding is zijn vak. Emmy gebruikt in feite andullatietherapie bij 90 % van haar patiënten. Iedereen is er zeer tevreden over, vooral mensen met nek- en chronische klachten. Ook mensen die lymfedrainage toepassen na kankerbehandeling en algemene stijfheid ervaren, vinden het een heel goede aanvulling. Herman legt zijn sportlui sowieso op de ANDUMEDIC® vooraleer ze onder handen te nemen.

De ANDUMEDIC® neemt al een groot deel van de verzuring weg. Andullatie maakt los. Uiteindelijk moet Herman zelf minder doen, omdat de therapie reeds een groot deel voor hem gedaan heeft. Iedereen die er voor de eerste keer op ligt, vindt het een aangenaam gevoel. De infraroodwarmte doet deugd en in combinatie met de trillingen is het een leuk gevoel. Bij sporters neemt het de verzuring weg. Herman doet aan wielrennen als hobby. Sinds hij de ANDUMEDIC® gebruikt, heeft hij bijna geen last meer van krampen of verzuring. Vóór een sportsessie gebruikt hij de ANDUMEDIC® om op te warmen en erna om te ontzuren.

Dat is mogelijk omdat op dat moment de lymfe nog altijd aan het circuleren is. Emmie en Herman kenden de ANDUMEDIC® reeds via beurzen, maar hadden tot dusver nooit de stap gezet om meer uitleg te vragen. Ter gelegenheid van een open bedrijvendag hadden ze een uitnodiging gekregen om naar Oudenaarde te gaan. En daar dit toch bij de deur was, zijn ze erop ingegaan. Ze probeerden de ANDUMEDIC® uit en waren dadelijk overtuigd dat dit een nuttige extra zou zijn voor hun praktijk. Trouwens, ze hebben er ook zelf deugd van. Ze kochten dus een ANDUMEDIC® aan. De therapie is algemeen aan te raden. Eigenlijk zou iedereen een toestel in huis moeten hebben. Zo niet kan men altijd bij kinesisten terecht, bv. via een abonnementsformule. Algemene conclusie : andullatie is een absolute meerwaarde in een kinépraktijk.