Kinesist Stéphane Boudier

Als osteopaat neemt Stéphane vooral de manipulatie en reharmonisatie van gewrichten voor zijn rekening

'De ANDUMEDIC® biedt een dubbel voordeel voor sporters'

Biografie

Stéphane Boudier is kinesist en osteopaat. Hij verzorgt patiënten, maar ook sporters van de regionale sportclub van Roquetoire, Frankrijk.

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

In het weekend gaat hij met de sporters van de regionale sportclub mee op verplaatsing. Bij ‘andologie’ gaat het om vibraties die in een matras geproduceerd worden door een aantal kleine motoren. De frequentie kan gekozen worden al naargelang je wil inwerken op de spieren of het metabolisme. Bovendien is er een infraroodsysteem dat voor een betere spierontspanning zorgt en de vibraties nog dieper laat inwerken. Een patiënte van Stéphane getuigt dat ze op zijn aanraden andullatietherapie gebruikt om haar spieren los te maken. Ze heeft veel last van spierkrampen.

Stéphane Boudier werd geattendeerd op het bestaan van andullatietherapie door zijn collega Benjamin Degryse, een podoloog die de Rijselse zwemmers verzorgt. Bij hem kon Stéphane de ANDUMEDIC® uitproberen en vervolgens schafte hij zich, tien jaar geleden, de eerste versie ervan aan. De ANDUMEDIC® biedt een dubbel voordeel voor sporters. Ten eerste is het een goede voorbereiding op grote evenementen waar de belasting en bijgevolg ook de training zwaarder zijn dan gewoonlijk. Na de training biedt de ANDUMEDIC® een ideale recuperatie om de belasting van de volgende dag op te vangen. Bij volleyballers krijg je vaak te maken met schouder-, knie- of enkelproblemen. Als osteopaat neemt Stéphane vooral de manipulatie en reharmonisatie van gewrichten voor zijn rekening.

Maar de ANDUMEDIC® komt heel goed van pas om het weefsel voor te bereiden. Zo krijgt hij minder af te rekenen met gespannen spieren of met weerstand. Na de manipulatie kan hij via Andullatie de zgn. reflexkramp vermijden. Vorige week had Stéphane een speler met een geblokkeerde rug. Hij legde hem tijdens de pauze 3 minuten op de ANDUMEDIC®. Dat volstond om de wedstrijd te kunnen afwerken. Tot op heden maakte Andullatie deel uit van zijn geconventioneerde activiteit als kinesist en osteopaat.

Maar nu heeft hij ze geïntegreerd in zijn welnessaanbod, waar vaste prijzen gehanteerd worden. Voorlopig is er nog geen sprake van rendabiliteit omdat hij daar niet speciaal naar op zoek was. Hij creëert momenteel een nieuwe structuur, waarbij hij een speciaal tarief van vaste bedragen wil ontwikkelen voor het gebruik van de ANDUMEDIC®. De reacties van patiënten zijn uiterst positief. Ze willen allemaal ‘gerust zorg dragen voor de ANDUMEDIC® als Stéphane met verlof is’. Ook Stéphane zelf is heel tevreden over de ANDUMEDIC®.