Kinesist Stef Verheyden

Dankzij Andullatie komen de spieren los en verbetert de beweeglijkheid

'Het is een zeer complementaire therapie'

Biografie

Stef Verheyden is manueel therapeut en heeft zich onlangs in Tienen gevestigd. Hij heeft ook een praktijk bij hem thuis in Budingen.

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Sinds 2001 werkt hij als kinesist, maar hij volgde nog enkele opleidingen om zich te vervolmaken : manuele therapie, sportrevalidatie, relaxatietherapie, en de laatste tijd meer en meer mensen met energieproblemen. Hij gebruikt andullatietherapie voor een hele waaier behandelingen. Uiteraard klassieke nek- en rugklachten, omdat die heel frequent voorkomen. Maar ook voor mensen met hyperventilatie, met energieproblemen zoals cvs of fibromyalgie. Verder werkt hij ook vaak samen met sportclubs. Hij heeft ontdekt dat andullatietherapie heel nuttig kan zijn na het sporten om sneller te recupereren.

Stef stelt vast dat na een aantal andullatiesessies patiënten veel ontspannender zijn, spieren loskomen en de beweeglijkheid van ledematen, nek of rug merkelijk beter is. Maar vooral treffend is het feit dat mensen minder pijn hebben. Ze stappen van de matras en ervaren eigenlijk onmiddellijk pijnverlichting. Voor Stef is dit een heel belangrijk aspect. En een glimlachende patiënt is altijd een goede zaak. Stef leerde andullatietherapie kennen een viertal jaar geleden in Sluis toen hij daar op wandel was en op een winkel botste waar toevallig proefsessies aan de gang waren.

Daarna kreeg hij een demonstratie thuis en een week later heeft hij zich zelf een matras aangeschaft. De eerste keer dat de mensen erop gaan liggen, voelt het wat onwennig. Begrijpelijk, omdat ze dat nog nooit gedaan hebben. Maar feit is dat ze na enkele minuten volledig ontspannen zijn en er echt van genieten. En naarmate ze de therapie regelmatig toepassen, halen ze er meer en meer profijt uit.  Stef is van oordeel dat een ANDUMEDIC®3 een grote meerwaarde betekent in een kinépraktijk, ongeacht de behandelingen die men aanbiedt. Hij vindt het een zeer complementaire therapie.