Kinesist Luc Van Landschoot

Andullatie is een must voor elke kinesist, lees hier waarom.

'Andullatie geeft me een nieuwe impuls'

Biografie

Luc Van Landschoot is zelfstandig kinesist en heeft nooit in dienstverband gewerkt. Vanaf zijn jeugd was hij gebeten door de ‘sportmicrobe’ en daarom koos hij ook voor het beroep van kinesist.

In de praktijkMijn weg naar andullatie

Toen hij de ANDUMEDIC® voor het eerst zag en uitprobeerde, was hij heel verwonderd. Men kan ze gebruiken voor chronische pijnpatiënten, sportlui met acute blessures, etc. Eigenlijk voor mensen met allerlei aandoeningen, want het effect is tweeledig. Er is ten eerste de infraroodwarmte, maar men is niet verplicht om die te gebruiken. Daarnaast zijn er ook de trillingen die een bijzonder effect op het lichaam hebben. Naargelang van het programma kan men ontspannend gaan werken, zachtjes ofwel echt gaan stimuleren om een versterkend effect te bekomen. Dit alles maakt de ANDUMEDIC® zo speciaal.

Bij een eerste gebruik zijn de mensen nogal verwonderd. Het is immers een speciale matras met bobbeltjes en felle kleuren. Ze denken dan : wat kan zo’n toestel me nu bijbrengen ? Maar zodra de mensen erop liggen, ervaren ze een heel aangenaam gevoel dankzij de warmte en de trillingen. Soms vallen ze zelfs in slaap, vooral bij het programma ‘ontspanning’. Een positief effect dus. Vaak hoor je ook van mensen : dat geeft me een nieuwe impuls ! Als mensen van de ANDUMEDIC® stappen, zijn ze meestal verwonderd maar voelen ze zich kiplekker. Een mooi voorbeeld om de mogelijkheden van de ANDUMEDIC® te illustreren is dat van een bouwvakker-keeper die een kraan over zijn been gekregen had. Alles moest dus losgewerkt worden : een lang en pijnlijk proces.

Gelukkig was het een kerel die tegen een stootje kon. Als beloning voor de geleden pijn mocht hij dan na afloop een kwartiertje op de ANDUMEDIC® liggen. Dit gaf hem niet alleen een goed gevoel, maar ontspande ook al zijn spieren. Telkens hij de praktijk verliet, voelde hij zich heel goed. Luc beveelt de matras aan collega’s aan wanneer ze met chronische pijnpatiënten werken, sportlui of fibromyalgie-en cvs-patiënten. De ANDUMEDIC® kan gebruikt worden vóór, tijdens en na de therapie. Een must dus voor elke kinesist. Ook in de fitness- of wellnesssector die toch reeds enkele jaren aan het boomen zijn is andullatie een welkome aanvulling.