Kinesist Luc Reuse

Andullatie is niet meer weg te denken uit de kinépraktijk, fitness- en wellnessclub

'Andullatie is niet meer weg te denken uit de kinépraktijk'

Biografie

Luc Reuse oefent al meer dan 25 jaar het nobele beroep van kinesitherapeut uit in Ninove. Nadat hij zijn diploma behaald had in de Artevelde-stad Gent, ging hij aan de slag als zelfstandig fysiotherapeut.

In de praktijkMijn weg naar andullatie

Naast fysiotherapeut is Luc Reuse ook fiere eigenaar van een fitnessclub met de originele naam ‘Sportkot Reusjes’. Deze combineert hij dan nog eens met de ‘Body Rescue’ waar het specifiek om relaxatie te doen is. Luc Reuse gebruikt andullatie in de eerste plaats naar aanleiding van het feit dat zijn vrouw Katrien al 7 jaar CVS-patiënte is. In de praktijk van Luc Reuse daarentegen bestaat de belangrijkste doelgroep voor andullatie uit mensen met artrose, nek- en rugpijnen. Ook overgevoelige mensen die te lijden hebben onder zware stresssymptomen zijn heel goed gebaat met een andullatiebehandeling.

Luc Reuse weet uit ervaring dat men deze patiënten toch altijd in zekere mate kan helpen. Een van de belangrijkste therapeutische resultaten van andullatie is pijnvermindering. In tweede instantie verbetert het ook de doorbloeding. Luc Reuse moet steeds met verrassing vaststellen hoe positief zijn patiënten van de matras stappen. Andullatie geeft echt een ontspannen en aangenaam gevoel. Als voorbeeld citeert Luc topschaatser Kevin Van der Perre. Na een periode van intensieve training komt hij gewoonlijk een tijdlang andullatietherapie ondergaan om sneller te recupereren. Dit is mogelijk doordat andullatie een betere doorbloeding en een snellere afvoer van afvalstoffen tot gevolg heeft. Ook mensen met stress hebben opmerkelijk goede resultaten. Het grootste pluspunt van andullatie is evenwel de pijnverlichting.

Luc Reuse maakte kennis met andullatie via ‘De Gezondheidswijzer’, een infokrantje dat hij in de bus kreeg te Ninove in de periode van de Ronde van Vlaanderen. Luc raakte in de ban hiervan, ging naar het evenement en testte zelf de therapie uit. Hij kan zijn collega’s alleen maar aanraden hetzelfde te doen. Hij garandeert hen dat ze over een meerwaarde zullen beschikken in hun praktijk waarmee ze hun patiënten een aangenaam gevoel kunnen bezorgen ondanks hun pathologie.