Katrin Herbst

Katrin biedt Andullatie aan als toemaatje aan trainingsdeelnemers

'Andullatie draagt ook bij tot klantenbinding'

Biografie

Katrin Herbst leidt het therapiecentrum MOVE gelegen in de Hamburgse binnenstad.

In de praktijkMijn weg naar andullatie

Ze biedt speciale gezondheidspromoties voor bedrijven, preventie en revalidatietraining. Sinds vier jaar werkt ze ook met andullatietherapie. Deze wordt in tal van domeinen ingezet : bij acute rugklachten, posttraumatisch, na operaties (voor de lymfeafvoer). Ze maakt ook deel uit van een bonussysteem voor medewerkers en trainingsdeelnemers. De beste resultaten werden tot op heden geboekt op het vlak van de behandeling van acute rugklachten.

Trainingsdeelnemers krijgen na de oefeningen een andullatiesessie aangeboden als toemaatje, maar ook het personeel zelf laat niet na zichzelf af en toe eens te verwennen. Een andere belangrijke toepassing zijn de ontspanningsprogramma’s in het kader van gezondheidspromotie naar bedrijven toe. Stress wordt hier meetbaar gecontroleerd via een cardioscanmeter.

Via meting controleert men hoe het stressniveau verder ontwikkelt. Ook vanuit het standpunt van de bedrijfsleider is andullatie een interessante zaak, alleen al omdat je er geen extra personeel hoeft voor in te zetten. Dankzij het bonussysteem draagt andullatie ook bij tot klantenbinding. Kortom, de resultaten zijn heel positief, wat toelaat zich beter op de markt te positioneren in het kader van gezondheidspromotie voor bedrijven. Stress is hier een heel belangrijk thema geworden.