Kathleen Bellen

“Bezig blijven ondanks fibromyalgie”

“Ik wil nog dingen kunnen doen die eigen zijn aan mijn leeftijd.”

Inleiding

Fibromyalgie is als een roofdier dat plots zijn slachtoffer bespringt en geen greep meer lost. Het overkwam ook Kathleen Bellen uit Halen. Na een rugoperatie doemde de ziekte ineens op uit het niets. Maar Kathleen berust niet in haar lot. Lees hoe!

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Dagelijkse pijn

Kathleen was 16 jaar actief in de reinigingssector. Toen kreeg ze het aan haar rug en moest ze onder het mes. Alles leek oké tot ze onverwacht getroffen werd door de zwaarste vorm van fibromyalgie. Kathleen had last van zware spierpijnen en ontstekingen over het ganse lichaam. Vaak krijgt ze ook opstoten naar het gezicht toe. Gelukkig bestaat er op heden krachtige medicatie om het min of meer leefbaar te houden. Maar het kan altijd beter: Kathleen is namelijk een trouwe Andullatiegebruikster. Andullatie is een krachtige pijnverlichtingstherapie gebaseerd op mechanische trillingen en infrarood.

Ontdekking

Kathleen ontdekte Andullatie op een Leuvense gezondheidsbeurs. Later ging er in Halen ook een hhp-rugweekend door. Dit alles volstond voor Kathleen om in een ANDUMEDIC® 3 (een andullatietoestel) te investeren. Op heden weet ze perfect de werking van andullatie op haar ziekte te beschrijven: “Met mijn medicatie kan ik de pijn wat dempen. Maar dankzij Andullatie kan ik opnieuw dingen doen die ik anders niet meer zou kunnen doen”. En dit is voor Kathleen heel belangrijk. Ze was altijd al heel gedreven en actief. Ze zegt: “Ik kan gewoon niet stilzitten”.

Betere levenskwaliteit

Kathleen beschrijven in een paar woorden? Een heel moedige vrouw! Ondanks de pijnlijke ziekte wil ze immer vooruit. En ze bewijst het ten overvloede. Ze is druk aan het solliciteren voor een nieuwe job. En om voorlopig de muren niet op zich te voelen afkomen volgt ze naaicursus en doet ze vrijwilligerswerk bij hulpbehoevenden. Ze heeft veel steun aan haar man en ook haar dochter bij wie ze af en toe gaat badmintonnen. Als Kathleen zo actief blijft dan heeft ze dat naar eigen zeggen ook aan de Andullatie te danken.