Joseph Neef

Joseph's mobiliteit is verbeterd dankzij Andullatie

“Vroeger was het trapje voor trapje. Nu loop ik de trap af”

Inleiding

De Aalstenaars genieten de roep een blijgemutst volkje zijn. Niet voor niets gaat het grootste carnaval van Vlaanderen door in de Ajuinenstad. Onze hhp-reporter zag deze lovende reputatie bevestigd tijdens een interview met Joseph Neef. Thema: Andullatie.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Juwelier

Joseph is 70 jaar jong. ‘Jong’, want hij sport nog vaak. Toch zat hij een tijdje opgescheept met klachten. Joseph werkte vroeger als bediende in een juwelierszaak. Zijn hele leven blaakte hij van gezondheid: een forse gestalte van 90 kg, zelden of nooit ziek... En toen ging het plots een beetje bergaf. Op vier maand tijd vermagerde Joseph 13 kg. Van tijd had hij hoofdpijn. Joseph dacht: “’t Is de leeftijd”. Veiligheidshalve ging hij toch op onderzoek. Bleek dat er wel iets aan de hand was: zijn adergestel was volledig door reuma aangetast. Een zeldzame aandoening. De meeste mensen reageren dan ook met “nog nooit van gehoord”.

Terug uit het dal

Gelukkig waren alle inwendige organen voor de rest oké. De dokter schreef medicijnen voor die Joseph natuurlijk plichtsgetrouw nam. Maar het kan altijd beter... Op een dag ging zijn echtgenote op de koffie bij een vriendin. En zie, daar stond een Andumedic. Andullatie is een nieuwe technologie op basis van trillingen en infrarood die succesvol ingezet wordt tegen o. m. pijnklachten. Joseph: “Eh wel, ’t was liefde op ’t eerste zicht. Dat toestel moest en zou bij ons binnenkomen”. Sindsdien is Joseph zelf ook een trouwe gebruiker: “Andullatie ontspant. Het verlicht de pijn in de gewrichten. Vroeger ging ik trapje voor trapje naar beneden, nu loop ik de trap af”.

Genieten van het leven

Joseph is heel tevreden dat zijn levenskwaliteit gevrijwaard is. Zijn medicatie heeft hij herleid tot een minimum, en voor de rest zit hij boordevol energie. Tot vorig jaar deed hij regelmatig citytrips. Nu maakt hij in het weekend tijd voor zijn kleinzoon. Zijn dochter baat de ‘Koeketine’ uit in Schoonaarde. Druk, druk, druk! Maar opa en oma doen met plezier de babysit.