Johan Mahieu

Johan blijft mede dankzij Andullatie gezond.

“Beter voorkomen dan genezen!”

Inleiding

Meer en meer mensen kiezen ervoor om bewust te gaan leven, vooral op het vlak van gezondheid. ‘Beter voorkomen dan genezen!’ Vrachtwagenchauffeur Johan Mahieu heeft de boodschap heel goed begrepen en weet wat hij moet doen om ’s anderdaags fit achter het stuur te kruipen. Zijn geheim? Een vibratiematras, ‘Andumedic’ genaamd. Onze redactie belde hem op.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Met de vlam in de pijp…

Johan zit in de transportsector en rijdt dagelijks met de vrachtwagen. Hij doorkruist de Benelux: 800 km per dag zijn geen uitzondering. Hij zegt: “Ik moet er geen tekening bij maken: na zo’n rit ben je stijf als een plank”. Sommige dagen doet hij minder kilometers en helpt hij bij het laden en lossen. Bovendien is Johan gewoon met zijn linkerhand te sturen zodat zijn linkerkant wat overbelast geraakt. Voeg daarbij de druk en de stress die nu eenmaal eigen zijn aan onze tijd, en je beseft dat vrachtwagenchauffeur een zwaar beroep is.

Kerstcadeau

Zeven jaar geleden ging Johan shoppen in Sluis tijdens de kerstperiode. In een etalage zag hij een massagematras en dacht: “Dat zou wel eens iets voor mij kunnen zijn”. Het bleek te gaan om Andullatietherapie. Johan investeerde in zo’n toestel en beklaagde het zich niet. Inmiddels kocht hij al de nieuwe versie. Hij getuigt: “In mijn beroep loop ik groot risico op rugpijn, nekpijn, stijve spieren. Normaal ga je dan bij de kinesist of blijf je 14 dagen thuis met een ziekenbriefje. Als alleenstaande kan en wil ik me dit niet permitteren. Mijn motto luidt: ‘beter voorkomen dan genezen’”. Na een hele dag rijden gaat Johan op de matras en weet hij met zekerheid dat hij ’s anderendaags in zijn cabine zal springen (letterlijk!).

Levenskwaliteit

Johan kiest bewust voor gezondheid: zo weinig mogelijk medicatie en preventief denken. Hij leeft voor zijn werk en zijn oversten weten dat ze altijd op hem kunnen rekenen. Door op zijn gezondheid te letten kan hij ook genieten van de uren die hij niet in de vrachtwagencabine doorbrengt. Hij doet zijn huishouden en doet graag eens een uitstapje of een citytrip. Kortom, genieten van het leven!