Joaquim Rodriguez

Ontdek hoe ook topwielrenner Rodriguez Andullatie gebruikt

"Zelfverzekerdheid is de basis van alle succes"

Biografie

De Spaanse wielrenner Joaquim Rodríguez, bijgenaamd ‘Purito’, wordt momenteel beschouwd als de beste wielrenner van de wereld. Hoewel hij veel meer uitmunt in bergritten dan in tijdritten, treffen we hem steevast aan in de top tien van de grote rondes.

PerformanceMijn weg naar andullatie

Als nummer 1 van de UCI World Tour moet hij constant het uiterste van zijn lichaam vergen. Na twaalf jaar wielercompetitie beseft hij dat het primordiaal is zich goed te verzorgen, wil hij het verworven niveau handhaven. Daarom is hij een regelmatige gebruiker van de andullatietherapie. Dit laat hem toe over de nodige conditie te beschikken om eender welke etappe aan te kunnen en na afloop op een ideale manier te recupereren. De hhp-filmploeg ontmoette hem in het hotel waar zijn ploeg, het Katusha team, verzamelde tijdens de voorbereiding op de Ronde van Catalonië.

Hij antwoordde op enkele vragen over zijn ervaringen met andullatietherapie. Hij had vroeger reeds kennisgemaakt met de matras via een goede vriend van hem, Ricardo Huelamo. Het toestel is ideaal om na een etappe vocht af te drijven met het oog op een goede spierrecuperatie. Dit is belangrijk vooraleer je onder handen genomen wordt door de kinesitherapeut. Zijn sportprestaties liegen er in elk geval niet om ! Na een sessie voelt hij zich veel lichter hoewel het eerst even wennen was. Maar van in het begin had hij er een goed gevoel bij. Hij kan het toestel alleen maar aanbevelen aan wie dan ook.