Jean-Paul Schouppe

Jean-Paul vond een manier om zijn doorbloeding te verbeteren

“Andullatie werkt heel goed tegen spierverkramping”

Inleiding

De mens is fragiel. Vaak volstaat een kleine handicap om op non-actief geplaatst te worden. Jean-Paul Schouppe kan erover meespreken. Jaren geleden scheurde hij zijn meniscus door een werkongeval: het begin van een lijdensweg. Inmiddels is hij gelukkig weer aan de slag mede dankzij een efficiënte pijnbestrijdingstechnologie.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Vrachtwagens

Jean-Paul is technicus en weet alles over boordapparatuur van vrachtwagens. Negen jaar geleden stapte hij, diagnosecomputer in de hand, uit een vrachtwagen, en gleed uit. Balans: een gescheurde meniscus. Zijn knie zwol helemaal op en hij zat een tijdlang aan zijn zetel gekluisterd. Daarna beterde het opnieuw, maar negen jaar later kreeg hij weer serieuze pijnklachten. De dokter zei: “Uw meniscus is been op been”, artrose dus. Jean-Paul onderging een kijkoperatie, kreeg inspuitingen en moest pijnstillers nemen. En toen viel hij op een merkwaardige pijntherapie…

Parochiecentrum

Via zijn moeder vernam Jean-Paul dat er in het parochiecentrum een Andullatie-evenement doorging. Hij daarheen. Hij deed een proefsessie en het beviel hem dadelijk. Inmiddels is hij een succesvolle Andullatiegebruiker: “Die Andullatie helpt heel goed tegen de pijn. Inmiddels werk ik terug halftijds. Na het werk ga ik onmiddellijk op de ANDUMEDIC® 3. Het werkt heel goed tegen spierverkramping. En voorlopig is er geen sprake van opereren”. Jean-Paul ontdekte nog een ander voordeel van de ANDUMEDIC® 3. Op zijn 30ste deed hij een veneuze trombose aan de rechterkuit. Hij heeft toen ook een tijdlang in de rolstoel gezeten. Nu hij Andullatie beoefent merkt hij dat zijn doorbloeding fel verbeterd is.

Landbouwer

Jean-Paul stamt uit een landbouwergeslacht. Zijn broer zet de ouderlijke boerderij verder. Zelf gaat hij nog vaak helpen en thuis houdt hij, voor zijn plezier, paarden. Hij heeft een Haflinger en een renpaard. Dankzij de Andullatietherapie blijft hij in vorm en kan hij naar believen op zijn akker werken en zijn dieren onderhouden.