Isabelle Plasman gebruikt Andullatie

“De Andumedic is voor mij onmisbaar!”

 

"Geef de moed niet op, er valt met fibromyalgie te leven!"

Inleiding

Isabelle Plasman is binnen de Vlaamse Andullatie-community geen onbekende. In de voorbije 7 jaar verschenen meerdere artikels en kortfilmpjes over haar ervaring met deze innoverende trillingentherapie. Onze reporter mocht onlangs opnieuw op de koffie om de balans van 7 jaar Andullatie op te maken.

PijnverlichtingMijn weg naar Andullatie

Wat voorafging...

Isabelle is leerkracht in het buitengewoon onderwijs: een job waar ze enorm veel voldoening uit haalt maar die anderzijds ook dagelijks heel wat energie van haar vraagt. Zeven jaar geleden moest ze onder het mes wegens rugproblemen. Daarenboven lijdt ze aan fibromyalgie, een pijnlijke bindweefselaandoening. Tijdens een revalidatiekuur in AZ Sijsele maakte ze kennis met Andullatietherapie. Onmiddellijk was ze in de ban van deze natuurlijke pijnverlichtingsmethode. Inmiddels zijn haar rugproblemen van de baan, en kreeg ze haar fibromyalgiepijnen vrij goed onder controle.

Gecombineerde strategie

“Het was een zoektocht hoe je Andullatie best met andere strategieën combineert. Dit verliep met vallen en opstaan. Ik heb inderdaad fouten gemaakt. De belangrijkste fout is misschien wel de neiging om, wanneer het even beter gaat, Andullatie achterwege te laten. Neen! De therapie werkt optimaal wanneer je elke dag, zonder uitzondering, je sessies afwerkt. Daarnaast let ik nauwgezet op m’n voeding. Gezond eten is de boodschap. Ook regelmatig bewegen is cruciaal. Bijna dagelijks zwem ik een halfuurtje, en doe ik het traject naar school steevast met de fiets: toch zo’n 14 km heen en terug. Door de jaren heen leer je heel gedoseerd te leven. Constant moet ik keuzes maken. M’n man en kinderen helpen me daarbij schitterend. Zij vangen trouwens als eersten eventuele signalen op wanneer ik mijn grenzen overschrijdt.”

Resultaat

“Zonder twijfel mag ik stellen dat Andullatie de pijn aanzienlijk reduceert. Pas op, ik kan niet zeggen dat ik pijnvrij ben. Fibromyalgiepijn hangt van tal van factoren af: het weer, te weinig beweging, minder Andullatie-sessies wegens tijdgebrek etc. Maar inmiddels weet ik wat ik moet doen om de opstoten snel terug onder controle te krijgen. Ook mentaal ben ik veel positiever ingesteld. Ik besef dat de pijn sowieso altijd overgaat. Vroeger heb ik vaak traantjes gelaten omdat ik tal van dingen niet meer kon. Nu trek ik me op aan wat ik wél kan: zwemmen, fietsen, … De Andumedic is voor mij onmisbaar. Mocht die ooit defect raken, komt hier onmiddellijk een nieuwe in huis. ’t Is dan ook met groot plezier dat ik als Andullatie-ambassadrice m’n steentje wil bijdragen.”