Isabelle Plasman en fibromyalgie

Isabelle Plasman vertelt haar verhaal over fibromyalgie

"“Fibromyalgie, wil ik er mee leren leven?”

Biografie

Isabelle Plasman geeft les in het Bijzonder Onderwijs: een zware job. De laatste jaren had ze het moeilijk om werk, gezin en gezondheid in balans te houden vanwege haar fibromyalgie én rugproblemen. Andullatie bracht verandering.

Ontvang een gratis e-boek

Wilt u graag nog meer te weten komen over Andullatietherapie en hoe het u kan helpen?
Vul dan hieronder uw e-mailadres en postcode in en ontvang een e-boek dat de 10 beste verhalen over artrose bundelt.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Geen dag zonder pijn

Fibromyalgie is een pijnlijke aandoening van de spieren en het bindweefsel. De oorzaak is nog steeds niet gekend. Als remedie worden in de regel pijnstillers voorgeschreven. Isabelle: “Wanneer je als prille dertiger met de ziekte wordt geconfronteerd, stel je je toch wel vragen naar de toekomst toe. De pijn is vaak zo erg dat eenvoudige huiselijke taken onmogelijk worden. Pijn werkt ook zwaar door op je moreel. Omdat er nog maar weinig over fibromyalgie geweten is, krijg je vaak af te rekenen met onbegrip in je omgeving. Gelukkig is dit hier niet zo en kan ik op de volle steun van mijn gezin rekenen”.

Van operaties en pijnstillers 

Isabelle heeft ook problemen met haar wervelkolom: “Recent onderging ik een rugoperatie vanwege een geknelde zenuw. Vaak kon ik niet gaan werken: rusten was de boodschap. Gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn man in het huishouden en bij de zorg voor onze beide kinderen. De operatie was niet zwaar, maar toch nodig. Toch maak ik me zorgen voor later, want de kans is groot dat er nog rugoperaties nodig zullen zijn. De laatste tijd nam ik pijnstillers, maar finaal wegen de voordelen niet op tegen de nefaste bijwerkingen”.

Lees hier het volledige artikel van Isabelle Plasman